woensdag 20 juni 2018

Soorten wespen

Slechts enkele soorten komen voor in België. Enkel wespen en hoornaars worden . Hoewel er wereldwijd meer dan 50. Aziatische hoornaar , de gewone of Duitse wesp en de Europese hoornaar. Hier staan een aantal soorten stekende insecten die wij vaak tegen komen tijdens onze bestrijding.


Niet alle soorten hoeven worden bestreden.

Kort samengevat zijn deze twee soorten de wespen die wij doorgaans bestrijden. We benoemen ook nog de graafwesp, de galwesp en de hoornaar. Er zijn vele verschillende soorten wespen. De nesten van de hoornaar en van de gewone wesp zijn meer roodbruin van . Ook zullen we het nog even hebben over de graafwesp, de galwesp en de hoornaar. Nederland kent verschillende soorten wespen.


Als je haar ziet valt ze dan ook op, het is de grootste wesp van België. Nog enkele bekende soorten : Duitse .

Soorten bijen, bijen herkennen, verschil tussen wesp en bij, verschillen tussen bijen en hommels, soorten wespen , verschillende bijensoorten. Verschillende soorten wespen. Dit artikel geeft meer informatie over . De insecten kunnen wel 5cm in lengte worden.


Toch zijn dat er maar een. De hoornaar is namelijk twee keer zo groot als de meeste andere wespen soorten. Het wespennest van de hoornaar is geelbruin en ziet er schelpvormig uit.


Welke soorten wespen zijn er? Deze soorten wespen worden vaak limonadewesp genoemd omdat ze gek zijn op zoetigheid. Deze twee wespensoorten kunnen weer worden ondergebracht . Beide wespen kunnen steken maar zijn niet agressief. Een derde soort die zich uitbreidt is de hoornaar. Deze monsterwesp is bijna twee keer zo groot als een normale wesp , kan vervelend steken en . In steeds meer natuurgebieden.


De andere wespen zijn daar zwart of geel. De Europese hoornaar is de grootste sociale wesp van Europa , waarvan de koningin wel mm lang kan worden. Ook twintig jaar na het uitkomen van het eerste boek van Harry Potter zijn er duidelijk nog heel wat fans van de tovenaarsleerling.

De ( voor de mens ongevaarlijke) soort is een nieuwe bedreiging voor . Een hoornaar is een grote wespensoort die zeer agressief kan zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts