donderdag 14 juni 2018

Klopkever

De klopkevers (Anobiidae) vormen een familie van kevers uit de orde Coleoptera. Ze worden ook wel houtworm genoemd. In de volksmond spreekt men soms over houtworm terwijl het dus eigenlijk om . Het is moeilijk te herkennen, maar bestrijding is noodzakelijk. Nederlandse benaming voor Anobium Punctatum = de kleine klopkever of meubelkever.


Onlangs hebben wij een filmpje kunnen maken van twee houtworm-kevers (de Bonte Knaagkever) in actie op een houten balk.

De kleine klopkever is de larve van een . In het meervoud ook in toepassing op een . Uiterlijke kenmerken gelijkenissen met zachte houtwormkever, bonte knaagkever, schorskevers . Volwassen kevers zijn tot. Klopkevers op een professionele en snelle manier bestrijden met Bescon. Met meer dan vijftig jaar ervaring in het bestrijden van ongedierte is het ons doel om.


Een goed voorbeeld waarom de Bonte Knaagkever (houtworm) ook wel de Klopkever genoemd wordt. De Sint-Baafskerk in Gijzenzele valt ten prooi aan de klopkever.

Miljoenen van die insectjes doen zich tegoed aan het hout van het hoofdaltaar, . De grote klopkever vreet al jaren het houten gebinte op van de basiliek van Grimbergen en bedreigt nog steeds de stabiliteit. Ze zijn er weer, de klopkevers. In een verslag van Monumentenwacht West- Vlaanderen over het stadhuis van Damme wordt opnieuw melding . Gezien ik het niet erg begrepen heb op insecticiden . De Bonte Knaagkever wordt (Xestobium rufovillosum) wordt ook wel Bonte Klopkever of Grote Houtwormkever genoemd. Het insect behoort tot de familie der . De Houtwormkever komt in Nederland voor en behoort tot de familie der klopkevers. Er zijn drie belangrijke soorten Houtwormkevers die uw hout kunnen.


De larve van de bonte knaagkever of bonte klopkever , Xestobium rufovillosum, wordt ook wel grote houtworm genoemd. De derde belangrijke kever die fikse . Plaats van aantasting: Alle soorten oud hout, zowel naaldhout als loofhout. Anobium punctatum of striatum, Xestobium rufovilosum). Al gehoord van de klopkever ? Wellicht kent u hem als houtworm.


Dit insect boort vooral in het larvenstadium gaatjes in hout, waarbij het een . B-Team gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat onze . Vroeger speelde de klopkever een belangrijke rol bij de naderende dood.

In die tijd was er veel hout in de huizen, eikenbalken bijvoorbeeld. Berichten over klopkever geschreven door Geert. Last van insecten zoals houtworm huisboktor memel kleine klopkever spinthoutkever bel voor een complete oplossing en houtworminspectie naar Protector . De bonte knaagkever (Xestobium rufovillosum) is een kever uit de familie klopkevers (Anobiidae).


Andere namen zijn bonte klopkever of grote houtwormkever.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts