maandag 25 juni 2018

Kip ziek

Een zieke kip probeert zich zo normaal mogelijk te gedragen. Het kan soms erg lastig zijn om te zien of een kip ziek is. Kippen kunnen allerlei ziektes, aandoeningen en plagen oplopen. Belangrijk is om deze kippenziektes snel te herkennen en adequaat te reageren.


Het is niet eenvoudig om vast te stellen wat een zieke kip nu precies mankeert.

De verschijnselen die je ziet, kunnen verschillende oorzaken hebben. Ook weeg je de zieke kip en noteer je het gewicht. Het gemiddelde gewicht van een legkip is minimaal anderhalve kilo. Legkippen hebben een uitstekend . Maar, na dagen, is er bij de zieke kip , geen verbetering te zien, terwijl ze wel heel veel drinkt, dus wel de nodige medicatie binnenkrijgt, kip plotseling ziek jan. Kip plotseling verlamd en ziek.


Norovirussen maken jaarlijks meer dan een half miljoen mensen ziek. Doordat kippen zo dicht op elkaar leven wordt een ziekte snel verspreid.

Vleesproducenten proberen dit te voorkomen met antibiotica. Pak je een zieke kip op dan kun je bijna altijd het borstbeen (voor de poten) voelen. Is dit messcherp en zit er geen vlees meer omheen dan is de kip echt ziek.


Voordat je een zieke kip herkent is het belangrijk om te weten hoe een gezonde kip zich gedraagt, elke kip gedraagt zich namelijk anders, elke kip heeft zijn of . Ik zie een kip in een veel te laag hok die daarom af en toe in elkaar duikt. Als een kip eenmaal ziek is, is het vaak ook einde verhaal. Zieke kip , iemand enig idee?


Gezondheidsproducten voor kippen online bestellen? Kippen en pluimvee kunnen allerlei ziektes, aandoeningen en plagen oplopen. Het is soms moeilijk om te zien of deze ziek zijn. Als kippen - of pluimveehouder . De kippen kunnen plotseling ziek worden van wormen, als ze te verzwakt zijn geraakt door.


De kans is groot dat Britten, en misschien nog wel meer mensen bedorven kip hebben gegeten. Kippen zijn sociale dieren waarbij hennen doorgaans een stabiele rangorde hebben. Oudere kippen worden er meestal minder ziek van.


Er wordt nog steeds vreemd opgekeken wanneer iemand met een kip bij de dierenarts.

Wanneer je kip ziek is, ga dan met haar naar een goede dierenarts. Ze houdt haar veren dan iets van het lichaam af. Heeft je kip neus- of ooguitvloeiing, haalt ze moeilijk adem . Bij een juiste verzorging zullen kippen niet gauw ziek worden.


Maar ziekte is niet altijd te voorkomen. Goede gezond- heidszorg staat of valt met het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts