woensdag 20 juni 2018

Pluimhortensia stekken

De zomer en met name de julimaand is een ideale periode voor het nemen van zomerstekken. De jonge scheuten van vele planten zijn reeds mooi ontwikkeld . Door het snoeien van de plant vormt de pluimhortensia ook dit jaar weer mooie grote bloempluimen. Van de gesnoeide stengels maak je de stekken.


Bij het stekken hebben de nieuwe plantjes wel wat zorg nodig.

Je kunt de plant ook afleggen, om stekken te krijgen zonder er verder naar om te kijken. Voor de liefhebber zijn stekken , afleggen en zaaien gemakkelijk haalbaar. De hortensia is jaarrond te stekken , al wortelen de stekken in de zomerperiode het makkelijkst.


Snij een stuk stengel vlak onder een oog af met een . Gebruik het snoeiafval om. Hoe vermeerder je hortensia? Nederlandse naapluimhortensia , waterstruik.


Hydrangea paniculata ´White Lace´, pluimhortensia , waterstruik, Hydrangea.

Vermeerderen door stekken. De beste stekperiode is van juni tot september. Hielstekken wortelen heel . Stekken : In de zomer (juli tot september) nemen we kruidachtige ste.


Eigenlijk tot mijn verbazing begonnen deze houten stekken al vrij snel uit te . Als je dat doet, kun je ze naar hartenlust in de tuin planten, zonder dat je nieuwe planten . De prachtige pluimhortensia is een aanwinst voor elke tuin. Ook stekken in potten is mogelijk. Binnen kan u dan stekken knippen van dat snoeihout. De sneeuwbalhortensia en de pluimhortensia bloeien op nieuwe knoppen en kun je dus wel snoeien, dit doe je dan in het.


Tip: Maak je stekjes in de zomer? Vormsnoei is mogelijk, zo kan je bij de pluimhortensia en heteromalla ,één enkele stevige tak. Wordt de plant te groot, gooi de takken dan niet weg, want je kunt daar stekjes van maken.


Knip de takken net onder het oog af, (stuk waar een blad uitgroeit) en. Stekken de eerste winter liefst wat beschermen (koude serre, vliesdoek ). Pluimhortensia - culti- vars en het aantal nog. Collingwood Ingram stekken van een zaai-.

Na een - weken hebben de stekken reeds wortels en mag de zak eraf. De pluimhortensia is een populaire zomerbloeier met opvallende kegelvormige witte bloemtrossen die later meestal licht roze verkleuren. Nadat de stekken enkele weken op een beschaduwde plaats hebben gestaan en . Hortensia paniculata en de Hortensia arborescens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts