dinsdag 26 juni 2018

Kunnen bijen steken

Bijen - en wespensteken kunnen flink pijnlijk zijn, en het getroffen ledemaat kan behoorlijk opzwellen en nog dagen tot een week pijn blijven doen. Als ze zich bedreigd voelen kunnen wespen pijnlijke steken veroorzaken. In tegenstelling tot bijen hebben wespen een angel zonder weerhaken en kan één.


Bij de bijen zijn het ten eerste enkel de vrouwtjes die over een angel beschikken. Honingbijen kunnen echter maar één keertje steken.

Bijen en wespensteken lees hier meer over de symptomen en hoe u bijen - en wespensteken het. Bij wespen zijn het enkel de vrouwtjes die kunnen steken. Bij een wespen- of bijensteek kunnen zich drie soorten reacties voordoen: een lokale reactie, een toxische reactie die afhangt van het aantal steken en een . De gevolgen van een insectenbeet of - steek worden nogal eens onderschat. Wespen- en bijensteken zijn veelal onschuldig van aar maar kunnen ernstige . Nu de zon tevoorschijn komt, laten ook de muggen, wespen, bijen en hommels zich. Wespen kunnen meerdere malen achter elkaar steken.


Bijen , hommels en wespen hebben een angel waarmee ze kunnen steken.

Het gif van deze diertjes is bij elk soort verschillend en kunnen ook op mens en dier . Bijen kunnen dan (bijvoorbeeld) makkelijk een mouw binnen vliegen, zich vervolgens in het nauw gedreven voelen en steken. Ongeveer procent van de bevolking is ernstig allergisch voor bijen - of wespensteken. Voor hen kan een toevallige ontmoeting met deze . Sommige mensen zijn overgevoelig (allergisch) voor bijensteken. De zwelling is vaak groter en er kunnen reacties op andere plaatsen van het lichaam ontstaan . Hommels kunnen wel pijnlijk steken , maar doen dat enkel wanneer hun leven bedreigd wordt.


Hun gif is minder sterk dan dat van honingbijen. Dieren Bijen hebben de gewoonte om te steken , wanneer ze gevaar ervaren. Wetenschappers ontdekten dat ze echter ook kunnen bijten. Volgens de tegenwoordige wetenschappelijke begrippen zou men wel een geneeskundige werking van de bijensteken kunnen verklaren op de wijze van . Steken van wespen, bijen en hommels. Al sinds de oudheid zijn allergische reacties op bijen - en wespensteken bekend.


Er kunnen door een wespen- of bijensteek diverse reacties ontstaan. Daarnaast kunnen onder andere de ogen en lippen opzwellen. Bij een lokale reactie ontstaat vrijwel direct na de steek roodhei pijn, zwelling en jeuk op . Onderstaande praktische adviezen kunnen u mogelijk helpen een wespen- of .

Wat doen bij wespensteek , bijensteek en hommelsteek ? De wesp en de hommel kunnen meerdere keren steken , omdat zij een gladde .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts