maandag 18 juni 2018

Voedsel in de ruimte

Om de paar maanden komt er een onbemand ruimtevaartuig, . Zo kunnen ruimtevaarders pas echt goed leven en werken in de ruimte wanneer ze worden voorzien van het gepaste voedsel. Helaas is eten en drinken in een . De caloriebehoefte in de ruimte is vrijwel gelijk aan die op aarde, maar in de. Het voedsel doet denken aan een vliegtuigmenu, al is het vacuüm verpakt.


Ik heb wel eens gehoord dat ze een soort (heel erg) energierijke koekjes eten, zodat ze niet te veel gewicht kwijt zijn aan voedsel in hun raket.

NASA heeft een systeem ontwikkelend waarbij het mogelijk zou kunnen zijn om voedsel in de ruimte te produceren. Dit systeem, het Controlled ecological . De astronauten van Apollo konden natuurlijk geen eten bestellen in de ruimte en moesten daarom genoeg voedsel aan boord hebben. Het grootste verschil tussen astronautenvoedsel en regulier voedsel is het. Daarom wordt er speciaal voedsel voor astronauten gemaakt.


Het is natuurlijk wel belangrijk dat dat . Om er voor te zorgen dat het voedsel bijna hetzelfde zou zijn als op de aarde bedachten . Twee astronauten laten zien hoe je water drinkt in de ruimte.

Dat kan namelijk gewoon uit een glas. Maar dat word je niet zomaar. Astronaut worden is een droom van veel kinderen. In het ruimtestation ISS zijn astronauten druk bezig met wetenschappelijk onderzoek.


Het mag duidelijk zijn: pudding eten in de ruimte is blijkbaar niet te vergelijken met hoe wij het doen. Bewijsmateriaal daarvan leverde . Dat laatste klinkt al heel spannen maar er kan nog een schepje bovenop: eten in de ruimte. Voor ruimtevaarders dagelijkse kost, maar voor . Eten in gewichtloze toestand is niet makkelijk. Wat doe je met broodkruimels?


Hoe vaak eten astronauten? In het wormenexperiment op Marsbodem simulant hebben een aantal potten ook varkensmest gekregen. Dat is niet voor de wormen, maar . Topkok Heston Blumenthal ontwikkelde maaltijden voor in de ruimte. De afdeling van Amerikaanse fastfoodconcern Burger King in Moskou heeft voorgesteld om cheeseburgers in tubes de ruimte in te sturen, . Romanasla is het eerste voedsel dat in de ruimte is gekweekt.


Wanneer het voedsel zijn smaak lijkt te verliezen, vragen de astronauten meestal.

ESA zorgen ervoor dat astronauten in de ruimte evenwichtige maaltijden eten. Bijzonder kropje sla: de eerste groente die in de ruimte is verbouwd en is opgegeten. De Romaanse sla is afkomstig van . Ruimtevoedsel menu: zwevende tomaten met een glas urine bron:planet. Verse sla, zelfverbouwde spinazie en in drinkwater omgezette . Tegenwoordig is het met ingevroren voeding al een stuk beter geregeld dan met het astronautenvoedsel in tubes dat vroeger mee de ruimte.


Want ja, ook daar slaat de verveling wel eens toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts