donderdag 14 juni 2018

Vee industrie

De vee - industrie wordt ook wel intensieve veehouderij of (voorheen) bio- industrie genoemd. Dieren worden in stallen dicht op elkaar en vaak op grote schaal . Voor meer beelden van de levens in onvrijheid van deze dieren (en andere diersoorten) voordat ze gedood werden, bezoek de website van fotografe Jo- Anne . Ruim leeft in de vee - industrie , waar ze tegen zo laag mogelijke kosten zoveel mogelijk vlees, eieren, melk of bont moeten produceren. Bio-industrie of vee - industrie is de industrie die met de hoogst mogelijke efficiëntie dierlijke producten produceert. Doordat de efficiëntie op gespannen voet kan .

Ze zien nauwelijks daglicht en verminkingen zijn aan de orde . Tijd dat de overheid onze collectieve belangen gaat behartigen. Deze beelden van dierenleed zijn woensdag samen met een rapport gepubliceerd. Het lijden van het varken, dat zien we liever niet.


Omdat het varken ons smaakt, komt het . Om hoeveel dieren in de industriele vee - industrie wereldwijd gaat het nu precies ? De intensieve veehouderij wordt ook wel bio-industrie of vee - industrie genoemd. Hoe groot is het probleem? De manier waarop de dieren worden gehouden doet ook meer aan een fabriek .

In de bio- industrie leven dieren sterk op elkaar gepakt onder erbarmelijke omstandigheden. Dit maakt de dieren vatbaar voor ziekten en het onderlinge . De meeste mensen weten niet goed waar bio- industrie voor staat. Uit steekproeven blijkt dat de term bio- industrie voor veel verwarring zorgt, . In de veeteelt gaat het om het houden en fokken van vee , zoals koeien,. Dieren die leven in de bio- industrie , hebben niks te zeggen over hun eigen bestaan.


De Partij voor de Dieren wil dat er een einde komt aan de bio- industrie. De Nederlandse veestapel zal daartoe vergaand verkleind moeten worden en ingezet . In NRC Handelsblad van april j. Velen denken ten onrechte dat bio-industrie staat voor biologische veehouderij. De huidige veehouderij brengt schade toe aan dier, mens en maatschappij.


Maar bovenal: ze is ethisch niet . Maar liefst 5miljoen dieren in de Nederlandse vee - industrie leven, ondanks de dierenwelzijnswetten en Europese richtlijnen, nog altijd . Wat zijn de grootste verschillen en overeenkomsten tussen dieren uit de bio industrie en dieren die biologisch gehouden worden? De ellende van de vee - industrie in Brabant adembenemend geschreven zo als het echt is door oncologisch chirurg Ignas van Bebber . Meer dan de helft van de varkens in de Nederlandse vee - industrie heeft maagproblemen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Wakker Dier.


Veehouderij heeft effect op longfunctie omwonenden.

In de buurt van veehouderijen hebben COPD-patiënten meer complicaties van hun ziekte. DEN HAAG – De agrarische ondernemersorganisatie LTO Nederland is niet blij met het besluit van natuur- .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts