maandag 18 juni 2018

Waarom is een spin geen insect

Zo hebben spinnen bijvoorbeeld vier paar looppoten en geen drie paar zoals insecten. Het lichaam bestaat slechts uit twee delen (kopborststuk en achterlijf), . Een spin is geen insect omdat het poten heeft. Mijn vraag is dus, wat is een spin dan wel?


Waarom spinnen geen insecten zijn.

Spinnen en insecten horen bij de geleedpotigen. Vaak heeft een insect ook vleugels en voelsprieten (antennes). Niet iedereen is weg van spinnen en hoewel ze veel lijken op een insecten vallen de spinnen niet onder de insecten.


Sommige spinnen zijn een beschermde diersoort dus vermoord geen spin. De Latijnse naam voor spin is Arachnida. Het zijn geen insecten , maar ze behoren tot de spinachtigen, tot welke ook. Hoe kunnen insecten ademhalen als ze geen longen hebben?


Ze vormen een relatief diverse groep van nauw verwante dieren, zoals insecten , duizendpoten, kreeften en spinnen.

Veel mensen denken dat een spin een insect is, maar dat is niet het geval. Ecosect hebben dus geen effect op het aantal spinnen in huis. Hooiwagens worden vaak verward met spinnen.


Maar dat klopt niet, want een spin is geen insect ! Want een insect heeft zes poten en een spin heeft er acht. En bovendien heeft een insect drie . Ademen” vindt plaats met behulp van tracheeën en of boeklongen. Insecten en spinnen ademen niet actief. Het zuurstoftransporteiwit is geen hemoglobine . Het trekt vliegen aan en dat weten spinnen ook. Zonder voedsel kan een dier niet overleven, en dat geldt dus ook voor de spin.


Als we spinnen met insecten vergelijken dan is de cephalothorax een combinatie van de kop en het. Een insect is een dier dat geen inwendig skelet heeft (geleedpotig, ongewerveld). Spinachtigen hebben een romp en een kop ( spinnen ) of alleen een kop . Ze hebben poten en geen voelsprieten, dit onderscheidt hen van de insecten.


Hoe sporen spinnen een prooi op?

Ontdek de spin Sebastiaan tijdens een heuse spinnensafari. Je ontdekt alles over spinnen: waarom is een spin geen insect , hoe maken spinnen een web, wat. Het allereerste is dat de spin geen insect is, maar veel mensen zetten de spin toch in de categorie insecten.


Het grote verschil kan je duidelijk . Tijdens dit proces is het belangrijk na te gaan waarom en hoe de spin binnen komt. Dus waarom veel spinnen in huis houden als hier goede oplossingen voor zijn? Een vogelspin en alle andere spinnen zijn geen insecten. Dat kan je zien aan de poten insecten hebben er zes en spinnen acht en nog twee voelsprietjes die . Een teek heeft (net als een spin ) geen voelsprieten en ook geen. Een volwassen teek heeft (net als een spin ) poten, volwassen insecten hebben er maar zes.


Ik heb haar vanzelfsprekend vooraf uitgelegd waarom. Geen insect poten heeft een spin. En dat onderscheidt hem meteen van de insecten. Die hebben namelijk poten.


Deze hebben allemaal acht poten en geen zes, zoals insecten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts