woensdag 16 november 2016

Verkennend bodemonderzoek verplicht

Verkennend bodemonderzoek kan verplicht zijn. Dit is afhankelijk van de aanleiding tot het uitvoeren van het verkennend bodemonderzoek en de noodzaak . Er zijn drie momenten aan te wijzen wanneer een bodemonderzoek verplicht is. Is in het kader van een bestemmingsplan wijziging een bodemonderzoek verplicht of mag ik de bodemkwaliteitskaart gebruiken om de kwaliteit vast te stellen? Volgens de Woningwet is er een bodemonderzoek vereist indien o.

Wabo) om een bodemonderzoek worden gevraagd? Alles over het bodemonderzoek. Voorbeelden bodemonderzoek verplicht. Met behulp van een verkennend bodemonderzoek kan de gemeente bepalen of.


In het ergste geval kan dit resulteren in het ( verplicht ) saneren van de bodem. Een bodemonderzoek is alleen verplicht bij een zogenaamd reguliere bouwvergunning en dus niet . Het verkennend bodemonderzoek brengt een eventuele.

Anderzijds moet een verkennend bodemonderzoek verplicht worden uitgevoerd op . De regels over bodemonderzoek en bouwen zijn hiermee erg versnipperd. Indien het verkennend bodemonderzoek niet recent genoeg is, kan in . Het doel en de aard van het bodemonderzoek varieert daardoor ook sterk. Als uit het vooronderzoek en het verkennend onderzoek blijkt dat geen . Bodem – onderzoeksstrategie bij verkennend bodemonderzoek , . Bodemonderzoek , landbodems, nader onderzoek.


Het nader onderzoek volgt op het verkennend onderzoek als de resultaten hiervan leiden tot het vermoeden dat er sprake is van een (historisch). Niet- verplichtend informatief document. In Nederland bent u bij wet verplicht de grond van een locatie te laten.


VanderHelm is de partij om met behulp van verkennend bodemonderzoek vast te. Dit is geheel afhankelijk van de aanleiding tot het uitvoeren van het verkennend onderzoek . Daarom is iedereen die een bouw- of milieuvergunning aanvraagt verplicht eerst. Dit bestaat uit een verkennend bodemonderzoek , waarop indien nodig een . Een oriĆ«nterend bodemonderzoek is verplicht bij de overdracht van een grond waarop een risico-inrichting gevestigd is of was.

Een verkennend bodemonderzoek is in bepaalde gevallen verplicht. Bijvoorbeeld bij een bouwvergunningsaanvraag voor woning of bedrijfsruimte, een acuut .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts