vrijdag 18 november 2016

Regenworm eten

Regenwormen eten fruit en groenteafval. De uitwerpselen zijn erg geschikt als bemesting. Elke composthoop bevat ze. Ook is de regenworm gevoelig voor trillingen, dit dient om gravende dieren die wormen eten op te merken zodat de regenworm snel naar boven kan vluchten.


Dat is vooral gedeeltelijk vergane plantenresten.

En verder alles wat ze tegenkomen ,al of niet levende microorganismen . Bij het kruipen wordt de regenworm (ook wel aardworm genoemd) voortdurend langer en. Op zoek naar eten graaft de regenworm onderaardse gangen. Met het graven van gangen en eten van organisch materiaal dragen ze bij aan:.


Geslacht en soort: Lumbricus terrestris ( regenworm ) en andere. Door de aarde op te eten en door samentrekking van de spieren gaat de worm vooruit. Hierbij wordt het organische materiaal gedeeltelijk verteerd en de .

Maar het is een weinig kieskeurige eter: ook schimmels, zaden, bacteriĆ«n en resten van allerlei dieren kunnen . Wormen verbeteren de grond. Er zijn wormen die blaadjes en dode diertjes op de grond opeten. De comment van deze week is bepaald door Gerben de Jong en zijn opdracht was. Ze eten aarde en al door andere organismen gedeeltelijk . Dit komt door een regenbui, door dieren die wormen eten en de grond laten . De regenworm leeft onder de grond en graaft lange tunnels.


Ze kunnen de tuinliefhebber ook lelijk . Welke kruiden passen eigenlijk goed bij regenwormen ? Bij het trillen van de grond kruipen de regenwormen uit de grond. Verschillende insecten, zoals kevers en slakken eten regenwormen. Die kok is ook eetbaar, alleen valt dat onder kannibalisme. Ik ga ze zeker NOOIT eten.


Als regenwormen in een bloempot terechtkomen eten ze dan de plantenwortels op? Ik neem soms uit mijn compostvat langs onder wat mest . Tegelijkertijd zijn regenwormen prima als compostproducent.

Op hun tocht door de ondergrond eten ze letterlijk de bodem op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts