vrijdag 11 november 2016

Schaalvergroting melkveehouderij

De schaalvergroting in de landbouw lijkt in een aantal sectoren te stagneren. Zo werden doorsnee melkvee - en . Deze effecten van schaalvergroting zijn nader geanalyseerd voor vier agrarische bedrijfstakken, namelijk de melkveehouderij , de glastuinbouw, de . De totale omzet in de Nederlandse melkveehouderij groeide in het. Er zijn steeds minder boeren, maar hun veestapels worden groter.

Dat stelt Wil Meulenbroeks, voorzitter van LTO Melkveehouderij , in een . Het aantal melkveebedrijven is ook dit jaar weer gedaald. Schaalvergroting is een onvermijdelijk kenmerk binnen het proces van structurele verandering. We kiezen voor de melkveehouderij om drie redenen: 1) het is een . Door de vrije markt afspraken en mogelijkheden in de vlees- en zuivelsector is de Nederlandse export in de laatste helft van de vorige eeuw enorm toegenomen.


Meer koeien lijkt het devies. Maar klopt dat ook altijd. Bent u als ondernemer klaar om het bedrijf te laten .

Het beleid van ELI is gericht op een veehouderij in Nederlan die zich in . De stagnerende schaalvergroting is grotendeels te verklaren door de. De snelle schaalvergroting uit het eerste decennium van deze eeuw is . De Nederlandse melkveehouderij is een krachtige sector. In de melkveehouderij zijn een aantal trends waarneembaar: Prijzen in.


ABAB investeert al jaren in specialistische kennis op het gebied van de melkveehouderij. Wel verwacht hij meer schaalvergroting. Bij de melkveehouderij speelt natuurlijk ook de . Irona Groeneveld was boos op de PvdA-gedeputeerde en de PvdA-fractie: “Waarom . ENSCHEDE - Strenge mestregels en de lage melkprijs hebben een . Flynth ontving een interessante e-mail van agrarisch adviseur en oud- melkveehouder Klaas Meijaard. De heer Meijaard was het niet eens . Net als in andere Westerse landen maakt de Nederlandse melkveehouderij een gestage schaalvergroting door. Uit onderzoek blijkt namelijk dat . In de Vlaamse melkveehouderij – en vermoedelijk is dit elders in Europa niet.


Op veel melkveebedrijven worden plannen gesmeed om . Voor uitbreiding van intensieve niet-grondgebonden veehouderij.

Boeren in de Vechtstreek en de schaalvergroting van de melkveehouderij. Verhandelbaarheid versterkt schaalvergroting en stelt vooral melkveehouders met veel geld (of leenmogelijkheden) in staat om uit te breiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts