maandag 14 november 2016

Borage zaaien

Maart tot juni buiten in volle grond. U kunt de borage zaden zowel in de periode maart – april zaaien als in september – oktober. Men kan ook zaaien in het najaar (sept-okt), deze planten kunnen gezien hun wintervastheid de koude trotseren en geven al bloemen in mei. De mooie blauwe of witte bloemen zijn evenals het blad eetbaar in salades.


De smaak en geur zijn die van . Stimuleert de groei van aardbeivruchten.

Onderhoud: het zaait zich nog al uit, is wijd vertakt en heeft wat ruimt nodig. Zelfs koelere klimaten kan hij aan door zich vlijtig uit te zaaien. Het Vlaams Zaadhuis, online zaden bestellen - leverancier van zaai - en plantgoed - groenten (o.a. asperges en aardappelpootgoed), bloemen, bolgewassen, . Zaait makkelijk uit in de tuin, geschikt voor verwildering. Het blad kan gebruikt worden in rauwkost of stoofpotten.


Toch was ze niet van plan om het gewas in haar moestuin te zetten. Komkommerkruid is een eenjarig krui wat ook wel borage of bernagie genoemd wordt. Na de invasie van het komkommerkruid van . Specifieke zaai -instructies: Dit zaad kiemt snel als het gelijkmatig vochtig blijft ( niet te nat!) bij een temperatuur van °C.

Zaaien kan van maart tot begin september. Gebruik in groente- en rauwkostschotels. De vermeerderingswijze bestaat zoals bij de meeste éénjarige planten uit zaaien. De bloemen gebruikt men als.


Hierdoor kun je ook de hele zomer komkommerkruid oogsten. Zaai Bernagie direct in de tuin: uitstrooien, licht aanharken en gieten is voldoende. Een leuke bezigheid is elk voorjaar weer het zaaien van eenjarigen.


Borage zaad (Borago officinalis). Vanaf maart tot juni buiten zaaien op regeltjes niet te dicht zaaien , anders uitdunnen op cm. De naam borage is afgeleid van de Arabische woorden ´abu rache´. Hij komt dan mooi in het voorjaar op. De eetbare paarsblauwe bloemen en . Bernagie zaait zichzelf rijkelijk uit, de ongewenste zaailingen kan je beter.


De plant zaait zich gemakkelijk uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts