maandag 14 november 2016

Bijen informatie

Informatie over hoe bijen leven wonen hoe ze werken en wat hun nut is. Maar ook over de voortplanting van bijen. Zij leven van stuifmeel en nectar wat op de vleugels komt. Ze verzamelen ook voedsel voor . Als je over bijen praat dan denkt iedereen direct, oei dat zijn die zoemende beestjes die steken en dat doet pijn, maar bijen maken ook honing en hoe .

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Zij gaan van bloem tot bloem. Voor meer informatie over bijen kunt u contact opnemen met:.


Je hebt verschillende bijen : de koningin, de dar (mannetje) en de werkster. Een hommel is ook een bij. Deze zien er allemaal anders uit.


Hieronder staan allerlei leuke weetjes over het leven van de honingbij.

Je kunt deze gebruiken voor je spreekbeurt of je werkstuk. Hieronder vindt u een lijst met artikelen over uiteenlopende onderwerpen die meer achtergrondinformatie geven over bijen en bijensterfte. Dit is de informatie pagina van Bits and Bees over bijen en bijenteelt.


De tijd van de romantische bijenteelt in strokorven is voorbij. Heb jij weleens goed gezien hoe ze eruit zien en leven? Binnen de bijenfamilie zijn er twee typen bijen : solitaire en eusociale bijen.


Wist je dat: een bij zijn vleugels meer dan 1keer per seconde slaat? Met deze dans krijgen de bijen ook informatie over de richting naar de bron. Bijen maken natuurlijk heerlijke honing.


Bescherming tegen ziekten en gif 59. Waarom verdwijnen de bijen ? Meer weten over deze cookies, klik hiernaast op “Meer informatie ”. Twee derde van deze bijen waren wilde bijen , constateert de organisatie. Leeftijd werksters: Enkele maanden.


ACHTERGROND INFORMATIE : Het verschil tussen bijen en wespen opgesomd.

Nu nog meer informatie op dé website over bijensoorten:. Zonder bijen zijn wij niets. Daarom verzorgen wij de bijen met veel passie. Op De Bijenboerderij kunt u onder het genot van een consumptie, bij mooi weer in de drachtplantentuin met uitzicht op de bijenstal, alle informatie over het rijke . Informatieavond over hoe je meer vlinders en bijen in onze omgeving.


Dat bijen nectar opzuigen uit bloemen en daarvan dan honing maken is pas na . Voor veel mensen zijn honingbijen en bijen hetzelfde, maar in Nederland is de honingbij. Alle bijen , ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Verder is er allerlei info beschikbaar over bijen en over hoe u uw eigen tuin . U hoeft hiervoor geen imker te zijn: elk gebaar telt om bijen te beschermen in steden !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts