donderdag 17 november 2016

Archeologisch onderzoek

Omgevingsvergunning en archeologisch onderzoek. Als u voor uw bouwplan een omgevingsvergunning dient aan te vragen, kunt u met archeologie te maken. In bepaalde gevallen ben je als bouwheer of ontwikkelaar verplicht een bekrachtigde archeologienota of een ter bekrachtiging ingediende archeologienota toe . Door de gefaseerde inwerkingtreding . BAAC: uw onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau voor al het voorkomend archeologisch onderzoek.


Wij helpen u graag verder!

De kosten van archeologisch onderzoek zijn sterk afhankelijk van de grootte van het te onderzoeken gebied en het soort onderzoek dat moet worden uitgevoerd . Het wetenschappelijk onderzoek behelst die overblijfselen en de context waarin. Met het geofysisch onderzoek kan de archeoloog ondergrondse voorwerpen . Vroeger gebeurde het ook al in heel wat gevallen. Toen kwam het wel pas ter sprake nadat de . Archeologisch onderzoek bestaat uit verschillende fasen.


Van bureauonderzoek tot definitieve opgraving. Bureauonderzoek Vaak is het bureauonderzoek de .

Een onderzoeksmelding is de melding van een archeologisch onderzoek in Archis . Dit onderzoek dient te resulteren in een rapport met een gespecificeerde archeologische verwachting, op basis waarvan het bevoegd gezag een beslissing kan . Een archeoloog is een wetenschapper die zich bezig houdt met archeologie , dus met onderzoek naar resten van menselijk leven die in de . Inventariserend veldonderzoek ( IVO ) vormt de hoofdmoot van het archeologisch onderzoek in Nederland. In de afgelopen jaar zijn in de centrale . Door graafwerkzaamheden kunt u archeologische resten vernietigen. Om dat te voorkomen bepaalt het bestemmingsplan wanneer archeologisch onderzoek.


De gemeente Heerlen doet op 1 en mei nieuw archeologisch onderzoek. De graafwerkzaamheden vinden plaats op het . Het merendeel van het archeologisch onderzoek wordt uitgevoerd in de definitiefase van een project, dit is het archeologisch vooronderzoek. Ben ik verplicht archeologisch onderzoek uit te laten voeren? Bij bodemverstorende activiteiten is het verplicht rekening te houden met archeologie.


Er zijn een aantal archeologische onderzoeken uitgevoerd in de gemeente. De meest recente onderzoeken zijn hieronder na te . Na afronding van het veldwerk onderzoekt de erkende archeoloog de. De resultaten van het ganse onderzoek bundelt hij dan in een . Het archeologisch onderzoek op het Kaatsspelplein, de Kleine Markt en de Sint- Martensstraat (gedeelte tussen Kleine Markt en plein voor Passage) is afgerond.

Ter voorbereiding van de oprichting van een woon- en zorgcentrum (rusthuis) en serviceflats voerde de intercommunale Solva een archeologisch onderzoek uit. Deze week is het archeologische onderzoek de Korte Molenstraat overgestoken. Zoals verwacht loopt de natuurlijke ondergrond op en wordt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts