donderdag 17 november 2016

Spinsoorten nederland

Er komen in Nederland ongeveer 6spinnensoorten voor. Het zijn mooie, boeiende . Van de 6spinnensoorten in Nederland maken deze creeps van je huis en tuin een hindernissenparcours. Door: Simone van Zwienen . Voor meer informatie over het uiterlijk en de leefwijze van diverse soorten Spinnen, verwijzen wij u graag naar de ongediertegids van Rentokil.

Deze spinnen zijn te vinden in het gebied van Nederland , Duitslan tot de Middellandse Zee in Frankrijk. Veel mensen zijn bang voor spinnen, terwijl spinnen hele nuttige dieren zijn. Daarnaast zijn de spinnen die in Nederland leven niet gevaarlijk. Ook in Nederland leven er een groot aantal spinnen in en buiten het huis.


Enkele bijzondere soorten spinnen in België en Nederland zijn de . Geen van deze soorten komt in Nederland of België voor. De grijze huisspin (Tegenaria domestica) behoort tot de familie trechterspinnen ( Agelenidae) en is nauw verwant aan de veldtrechterspin (Tegenaria agrestis).

Ja hoor, maar het gebeurt maar zelden. Onze inheemse spinnen zijn klein dus ze zullen eerder vluchten dan aanvallen. Alleen als ze hopeloos in het nauw . Volwassen spinnen zijn het hele jaar door te vinden, maar in Nederland zijn de meeste waarnemingen in de herfst, winter en voorjaar. Al eens vol verwondering een web van dichtbij bestudeerd? Spinnen in Nederland zijn niet giftig, zei ik tegen mezelf, maar ik was er niet helemaal gerust op.


Was dit wel een Nederlandse spin? Een aantal heel algemene spinnensoorten , zoals de kruisspin, zijn in het najaar groot. De grootste spin van Nederland Tot de grotere Nederlandse spinnen . Nachtkaardespinnen (Amaurobiidae).


Voor Zuid-Limburg en België komen daar nog twee, . In Nederland leven drie veel voorkomende nachtkaardespinnen. September is de maand waarin spinnen steeds vaker opduiken. In de herfst worden ze opgemerkt omdat dit de periode is waarin spinnen op zoek gaan naar. En nog een geruststellend feit: van de ongeveer zeshonderd spinnensoorten die in Nederland is er niet één soort spin die gevaarlijk is voor .

Zelfs onder de in Nederland voorkomende soorten is er een enorme diversiteit in de levensstijl van spinnen. Dit uit zich in de verschillende manieren waarop . Wonen Pissebed meest voorkomende bodemdier in Nederlandse tuin De pissebed is het bodemdier dat het meest voorkomt in Nederlandse tuinen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts