woensdag 17 augustus 2016

Schapen naam

Die komt toch van een varken? Kwiebus id idd wel leuk, Smurf ofzo ook. Dus mijn vraag is of jullie misschien nog een leuke naam weten voor schaapjes?


We weten nog niet of het mannetjes of vrouwtjes zijn. Een schaap is een zoogdier.

Het is een echt boerderijdier. Er zijn allerlei soorten schapen. Een lam is een jong schaap. Het verschijnen van lammetjes in de weide is voor veel mensen een teken dat het lente is.


Meestal wordt de ooi in november . Tot dit geslacht behoren het schaap en zijn wilde verwanten als de moeflon, de argali en het dikhoornschaap. Van het schaap zijn er diverse rassen bekend. Van veel rassen zijn er meerdere kleurslagen en tekeningen bekend.

De diverse rassen leveren ook een . Men kan eindelyk zeggen, dat aan de zondaars de naam van schapen gelaten word om hen te leren, dat zy nog schapen. Latijnse naaOvis Aries Herbivoor, carnivoor, omnivoor Herbivoor. Verzorging In het wild lopen schapen vaak over een harde ondergrond. We kennen hun namen slechts uit documenten in de archieven van overheidsinstellingen.


Apicae, de Lanata, de Bidens,en Pecus. Een ram is een mannelijk schaap en een ooi is een vrouwelijk schaap. Een hamel is een gecastreerde ram en een jong schaap heet een lam.


Onze Nederlandse Landgeiten en Mergelland schapen behoren tot stamboekvee. De geiten krijgen daarom bij geboorte een naam die begint . In het zuidelijk gedeelte Van Frankrijk dragen de schaapspokken ook nog dezen naam ,. Volgens de legende is de naam schapenkoppen ontstaan in de 14de eeuw. Hertog Jan II, Hertog van Brabant en Limburg, wilde de Lierenaars bedanken voor . Assortiment Schapen en Lammeren. U kunt bij ons terecht voor een compleet assortiment aan schapen - en lammerenvoer.


Onder den naam van Schaapen verstaat de Heilige Schriftuur menigmaal Volkeren. Soo sullen wy, u volck ende schapen uwer weyde, u loven in .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts