maandag 29 augustus 2016

Seismisch bodemonderzoek

Op één plaats wordt een geluidsgolf met een klap, explosie of andere trillingsbron de bodem . Seismiek maakt gebruik van geluidsgolven in de bodem. De data wordt opgenomen door een seismisch data-acquisitiesysteem. Het tijdsinterval tussen het opwekken van het bronsignaal en de aankomst op diepte.


Bij seismisch bodemonderzoek wordt met trillingen de opbouw van de dieper liggende bodem onderzocht. Vaak is het doel het vinden van .

Did seismic survey cause whale strandings? Climate Justice Taranaki want urgent research. Met betrekking tot het seismisch onderzoek wordt het in deze leidraad mogelijk geacht. Voor het bepalen van dynamische grondparameters is informatie over de schuifgolfsnelheid in de ondergrond noodzakelijk. Het laatste rapport dat we nodig hebben voor het aanvragen van de bouwvergunningen is het rapport van de . Hierbij worden trillingen door de aardlagen heen gestuur waardoor letterlijk een . Seismisch bodemonderzoek is te vergelijken met een echo.


Ultra Diepe geothermie in Gelderland. Na het ministerie van Economische Zaken heeft ook de gemeente Súdwest- Fryslân aardgasproducent Vermilion een vergunning verleend .

Het vibro seismisch bodemonderzoek is inmiddels voltooid in de gemeenten Cranendonck, Nederweert, Heeze-Leende, Someren en Asten. Deze eenvoudige wet vormt de basis van het seismisch bodemonderzoek. Alleen gaat het hier over de breking tussen water en modder, . Many translated example sentences containing seismisch – English-Dutch.


SEISMISCH BODEMONDERZOEK Aardgas wordt aangetroffen in poreuze . Ook lees ik dat de NAM met seismisch bodemonderzoek de . Dit onderzoek moet meer kennis. Bij het opsporen van aardolie maakt de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) gebruik van seismisch bodemonderzoek. Door kunstmatig trillingen op te . UPDATE - Fugro heeft een deel van zijn seismische activiteiten verkocht aan zijn Franse concurrent CGG Veritas voor € mrd. Bijvoorbeeld voor het seismisch bodemonderzoek , voor de proefboring en voor het produceren zelf. De aanvraagformulieren vindt u op het NL Olie- en . Taken als het slepen van een.


Dit rapport beschrijft het seismisch risico voor de voorkomens Schoonebeek ZE, . Dit zegt projectleider Guy Drijkoningen . Aardolie wordt opgespoord door middel van seismisch bodemonderzoek. Brabant in februari dit jaar . Er worden kunstmatige trillingen opgewekt die weerkaatst worden door de aardlagen.

Economische Zaken (EZ) over onder meer de financiering van ( seismisch ) bodemonderzoek en over financiële garantstelling voor het risico .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts