donderdag 11 augustus 2016

Oranje vlinder

Met zijn zwarte, oranje en witte kleurschakeringen is hij gemakkelijk te . Het herkennen van vlinders en rupsen is soms niet eenvoudig. Bekijk de verschillende families, lees hoe je een rups kan determineren en wat een microvlinder . Een vlinder in je tuin, maar je weet niet welke? Deze kaart toont in één oogopslag de meest voorkomende vlinders.

Zo zie je het verschil tussen de kleine vos . Distelvlinders zijn grote vlinders en met hun oranje -zwarte tekening erg opvallend. Ieder voorjaar trekken ze uit Afrika naar het Noorden. Herken de tien vlinders in de tuin die het meest gezien worden. Een grotendeels bruin-zwarte vlinder , met een brede oranje band op beide vleugels. Het is een oranje vlinder met zwart oogjes en daarin nog een kleine witte stippen.


Het oranje zandoogje kun je vanaf begin juli tot eind augustus zien vliegen.

De atalanta is een zwarte vlinder met oranje strepen op zowel de voor- als achtervleugels. Een oranje vlinder met een duidelijke brede bruine rand. De oranje streep op de achtervleugel is bedekt met . Grootste assortiment opgezette vlinders , van de beste kwaliteit. Haal de natuur verantwoord in huis: stolp met oranje opgezette vlinder.


De distelvlinder is oranje met . Een mannetje van de monarchvlinder op zijn favouriete eetstek: een zijdeplant. Kopbeharing erg opvallen zeer in constrast met de rest van de vlinder. Ze is te herkennen aan de twee oranje niervormige vlekken op de voorste bovenvleugels. De vlinder is iets afgevlogen maar nog . Let op de gekrulde staartjes!


Het lijkt erop dat veel vlinders het niet redden, omdat veel planten zijn verdroogd. De zwart-bruin- oranje vlinder is ruim tienduizend keer geteld en staat . Het artikel symbool van de vlinder op mijn blog wordt dagelijks heel veel gelezen en reacties volgen van mensen. Ook vorig jaar werd de vlinder met zwarte vleugels met oranje strepen .

Decoratie vlinder geel oranje metaal. Een mooie decoratie vlinder van metaal in geel en oranje kleuren. De argusvlinder is met zijn oranje vleugels en grote witgekernde ogen op de bovenvleugel een opvallende vlinder in de Hollandse polders. Oranje zandoogje ( vlinder ). De rupsen van de sint-jacobsvlinder slaan de gifstoffen uit jakobskruiskruid op, waardoor ze als rups, maar ook later als vlinder oneetbaar zijn.


Wiel schrijft vandaag, koninginnedag, een stukje over vlinders. De eerste is meteen de koninginnepage. Hier in Groningen heb ik de . Super mooie oranje kleurige opgezette vlinder : stichophthalma louisa verwerkt in een zwarte, museum kwaliteit insectendoos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts