maandag 22 augustus 2016

Nachtvlinders in nederland

Er zijn in Europa meer dan 10. Agaatvlinder (Phlogophora meticulosa), nachtvlinder. Bruine eenstaart (Drepana curvatula), nachtvlinder.


Microlepidoptera, nachtvlinders , gefotografeer nederland , nederlandse, hollan pays bas, westfrieslan westfriese, . In Nederland komen vele soorten nachtvlinders voor. Ze onderscheiden zich niet alleen van dagvlinders vanwege hun nachtelijke activiteit.

Maar wist u dat er meer dan 2. Voor veel mensen is dat een verrassing, want dagvlinders . In de donkere nacht vlinders spotten op de camping? Dat kan deze zomer op diverse Natuurkampeerterreinen in Nederland. Nachtvlinders in Nederland. Dick Groenendijk en Willem Ellis. De geelbandlangsprietmot is een nachtvlinder die overdag vliegt.


Hij is algemeen in bosgebieden in. Door heel Nederland wordt onder begeleiding van experts en met speciale lampen naar .

Op tientallen plaatsen in Nederland wordt in deze nacht gezocht naar nachtvlinders. Dat gebeurt in de eigen achtertuin, maar ook met georganiseerde excursies . Ruim twee derde van de macronachtvlinders gaat in meer of mindere mate achteruit en staat op . Een geweldig legioen nachtvlinders omringd ons. Zelfs in Nederland en BelgiĆ« komt een verbluffend aantal van ruim 2. Er komen in het FochtelooĆ«rveen zeer zeldzame nachtvlinders voor die elders in Nederland niet meer of nauwelijks nog voorkomen. Deze nachtvlinders laten zich prima overdag fotograferen.


De afgelopen tijd zijn er in Nederland twee nieuwe nachtvlinders vastgesteld. Dit meldt de Vlinderstichting maandag. In Europa leven ongeveer 10. Vrijwel alle nachtvlinders. De vlinders in Nederland zijn ingedeeld in dagvlinders en nachtvlinders.


Nieuw ontdekt in Nederland : Opostega spatulella - Lees artikel. Nieuwe oogklepmot opgemerkt in Limburgse tuin. Slakkensporen op bladeren verraden .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts