woensdag 17 augustus 2016

Cantharel paddestoel

De paddenstoel is zeer veelzijdig en kan in diverse gerechten worden . Deze namen dankt de cantharel aan de geplooide rand die lijkt op een . De cantharel is een paddenstoel die ook wel hanenkam of dooierzwam genoemd wordt. Eén daarvan is dat de cantharel in Nederland niet meer gevonden wordt. Een cantharel is een paddestoel met een trechtervormige hoed en een felgele tot oranje kleur. Ze groeien overvloedig in Oost Europa, Zuid .

Cantharellen zijn zeer geurig en vol van smaak. Herkomst: Het is een zeer geliefde paddenstoel die groeit in loof- of naaldbossen. Veel gebruikt bij vleesgerechten.


Deze bijzondere paddenstoel is te herkennen aan de typische trechtervorm. Er geschikt voor salades, maar ook in soepen doet deze paddenstoel het goed. Deze paddenstoel is familie van de cantharellen.


Na de champignon is de oesterzwam de bekendste paddenstoel in ons. Deze zachte eetbare paddenstoel is van juni tot Oktober in Tirol te vinden. Daardoor is deze paddestoel steeds minder in uitgegroeide vorm te zien.

Je kunt in dat gerecht ook cantharellen verwerken. Het is de eerste keer dat hij de bijzondere paddestoel in het park tegenkomt. Behalve aan zijn kleur is de gele cantharel te herkennen aan . Lekkerbekken trekken steeds vaker de bossen in om cantharellen te. Nederlands Mycologische Vereniging die de populaire paddenstoel.


Net zoals vroegere tijden toen de edel- paddenstoel cantharel niets waard was. Tip om de cantharel te bereiden: Puur gebakken op een stuk vis of vlees, als . Een hele bekende wilde paddestoel is de cantharel. Deze vind je veelal in dennen-, berken en gemengde bossen in Europa, Azie, . In de herfst schieten buiten de paddestoelen uit de grond. Paddestoelen hebben veel lekkere toepassingen in de keuken.


Deze felgekleurde grillige zwam hebben we jammer genoeg zo goed als uitgeroeid . Foto over De paddestoel van de cantharel die op witte achtergrond wordt geïsoleerd. Serveer met stokbrood en. Deze is in principe eetbaar, maar wordt giftig indien de paddenstoel samen met alcohol .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts