vrijdag 12 augustus 2016

Zachte berk

De plant komt van nature voor in de Benelux. Zachte berk , Bétula pubéscens Ehrh. Bladeren: De verspreidstaande, eironde of ruitvormig-eironde bladeren zijn tot cm.


Ze zijn dikker dan die van Ruwe berk. Aan de voet zijn ze min of meer .

Betula pubescens) vormt een boom van . Deze boom laat zich het best omschrijven als grillig, onregelmatig. Zowel in de stam als in de dunne takken als in de bladeren. Ruwe en zachte berk zijn de natuurlijk voorkomende soorten in Nederland en je ziet ze bijna in elk bos (maar ook in tuinen en parken). Inheems in Noord- en Midden-Europa. Veelal groeiend op vochtige plaatsen.


De ovale kroonvorm is los en half open.

De schuin afstaande takken hebben . Het blad is groen en de stam wordt wit. Een berk is anders dan een andere boom. Hij is zoo edel en zijn bast is lijk een huid. Hij lijkt zoo aarzelen jonkvrouwelijk en vroom en doet steeds denken aan. Deze soort wordt minder hoog dan de gewone berk.


Deze twee kruisen onderling waardoor er veel tussen-vormen zijn. De ruwe berk is een soort die goed tegen droogte kan. Op drogere, voedselarme gronden als heidevelden en ook in hoogveengebieden kom je . Dat hoort hij eigenlijk nog steeds te zijn want deze graciueze verschijning met zilveren bast en takken . De berk was vroeger een heilige boom. Hiernaast is het schutblad en zaad van de ruwe berk getekend.


Het schutblad van de ruwe berk heeft krommende nerven. Het zaad bestaat uit twee vleugels die . Alle waarnemingen uit de natuur online. Baldellia ranunculoides subsp.

Hij wordt niet erg ou ca. Overzicht van de Nederlandse biodiversiteit. Het Nederlands Soortenregister zet de standaard voor naamgeving en voorkomen van Nederlandse soorten. Helaas niet meer leverbaar.


De zachte berk en de ruwe . Vanaf eind oktober weer te bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts