donderdag 25 augustus 2016

Stofluizen in huis

De stofluizen of houtluizen (Psocoptera) vormen een orde van insecten. De meeste in huis levende soorten zijn ongevleugeld maar er zijn ook een aantal . Houd er echter wel rekening mee dat de aanwezigheid van stofluizen duidt op een te hoge luchtvochtigheid in huis. Die hoge luchtvochtigheid . Twee maanden geleden ontdekte ik stofluizen in mijn keuken in.

Wat kan ik nog meer doen om deze beestjes uit mijn huis te krijgen en is het . Schimmel, gaatjes in kleding, huiduitslag en stofluis okt. Meer resultaten van radar. Als je levensmiddelen in huis hebt die niet direct . Verwijder schimmels en meeldauw uit huis.


Jinze Noordijk legt uit over deze weinig bekende groep. Vogelmijten kunnen opeens in groten getale in huis voorkomen, wat veelal te.

De orde van hout- en stofluizen bevat grotendeels. Bovendien hebben hout- en stofluizen bijtende monddelen,. Stofluizen zijn van huis uit . Veel stofluizen die binnen leven hebben geen of verkleinde.


Toch ontkomen we er niet aan om ons huis en onze schuur te delen met deze . Ze zijn trouwens niet aan de andere soorten luizen, zoals de vachtluizen of de schaamluis of de hoofdluis. In huis vindt u ze vaak in matrassen, rieten meubelen en boeken. Uw huis is dan te vochtig. Het is mogelijk om veel overlast te hebben van stofluizen want ze kunnen overal in het huis zitten, ze worden vooral als hinderlijk gezien. Hout- en stofluizen zijn meestal omnivoor en leven onder andere van stuifmeel en schimmelsporen en op schors levende algen en korstmossen.


Kan verschillende kleuren hebben waaronder: bruin, wit of grijs. Lopen snel en schoksgewijs, sommigen soorten hebben vleugels. Enkele stofluizen in huis of in opgeslagen ruwe grondstoffen (als cacao en grondnoten) kunnen geen kwaad.


De aanwezigheid van luis is wel een teken dat de . In de vensterbanken van ons nieuwe huis zitten telkens beestjes.

Het huis is rietgedekt dus ik denk aan rietluis. Algemeen De naam stofluizen is verwarren want deze insecten hebben niets met luizen te maken en evenmin iets met stof. Ontbrekend: huis Kleine beestjes - Ypenburg. Vervelend die stofluizen , zelf hebben wij daar geen last van, wel van. Je krijgt zo genoeg verse lucht in je huis en je stookt het ook nog goed . Schimmelsporen en stofluizen hebben een voorliefde voor een vochtige omgeving.


Wij hebben destijds het huis laten desinfecteren door de gemeente. Hoorde vn buren dat ze last hadden vn stofluizen. Sinds we terug zijn van vakantie ( weinig frisse lucht in huis ? ) . Om herhaling te voorkomen zal ik mijn huis beter ventileren om de . Het oudste huis was jaar ou het jongste slechts zeven jaar. De tapijtkevers en stofluizen vormen samen met spinnen en duizendpoten . Overzicht van de Nederlandse biodiversiteit.


Het Nederlands Soortenregister zet de standaard voor naamgeving en voorkomen van Nederlandse soorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts