woensdag 31 augustus 2016

Hemelwater

Deze verordening beschrijft voorwaarden voor nieuwbouw en grondige verbouwingen in verband met de behandeling van hemelwater. Technisch achtergronddocument gewestelijke stedenbouwkundige verordening hemelwater. Dit is een technisch document bij de gewestelijke . Uitgangspunt hierbij is dat hemelwater schoon is.


Afkoppelen als inspiratiebron, met subsidie van de gemeente Nijmegen.

Een regenton, regenwaterval of inf iltratievijver? Herstructurering van bestaande woonwijken biedt kansen om het aanwezige rioolsysteem aan te passen. Het is de bedoeling dat schoon hemelwater niet meer . In de rechterkolom vindt u de publicaties die VLARIO uitgebracht heeft in verband met opvang en transport van hemelwater. Voor afkoppelingsprojecten kan u . Verschillende beleidsmatige wijzigingen noopten tot . Deze brochure geeft een actueel overzicht van de stedenbouwkundige verordeningen rond hemelwater.


Een nieuwe aanstiplijst voor GSV hemelwater.

In Nederland is dat natuurlijk hoofdzakelijk regen, maar soms ook hagel of sneeuw. Het principe van een hemelwaterput of regenwaterput is eenvoudig. Het regenwater van het dak wordt opgevangen in . Hemelwater en afvalwater moet gescheiden worden. De Stad Gent stimuleert bouwers en verbouwers om regenwater te hergebruiken. Dit wordt ook opgelegd door de Vlaamse Regering met de gewestelijke . Drinkwater is van cruciaal belang in een stad.


Lees hier meer over wat u zelf kunt doen om hemelwater af te koppelen. U vindt meer informatie over de Stimuleringsregeling afkoppelen regenwater, zoals de . Daar kunt u subsidie voor krijgen. Het hemelwater niet meer lozen in het riool maar zelf opvangen of infiltreren in de bodem. In Vlaanderen is hemelwater in hoofdzaak regenwater, maar dit kan ook dooiwater, sneeuw, hagel en dauw zijn.


In tegenstelling tot de winning van grondwater . Zelf hemelwater opvangen kan ook een andere, duurzame reden hebben. Regen die op het dak van uw woning valt wordt vaak via regenpijpen naar de riolering afgevoerd. U kunt de regenpijpen afkoppelen zodat het water in de . Op de meeste plaatsen in Leudal ligt nu nog maar één rioolbuis onder de weg.

Voer hemelwater in deze volgorde af Opvang voor hergebruik (regenwaterput) Infiltratie op eigen terrein Buffering met vertraagd lozen in een oppervlaktewater.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts