donderdag 25 augustus 2016

Fuchsia in de zon

Wist je dat oranje gekleurde soorten meest meer zon verdragen dan . Fuchsia heeft zon nodig voor een uitbundige bloei. Anderzijds houden ze van een koele, frisse standplaats. Meer resultaten van fuchsia. De Nachtwaker denachtwakerbe.


De winterharde en halfwinterharde fuchsia zonder pot in volle grond plant.

Ze verdragen zowel zon als schaduw. Oranje gekleurde bloemen kunnen meestal meer zon verdragen dan de andere. Plant de bellenplant in voedzame tuingrond op een plekje in de volle zon.


Neem voor het verpotten een pot die maar een maatje groter is. Wat is het toch een bijzonder plantje: de fuchsia. Zet hem liever niet in de volle zon , maar op een plek in de halfschaduw.


De fuchsia is oorspronkelijk te vinden in de betrekkelijk koele, vochtige. Ze moeten worden beschermd tegen felle zon en vragen tijdens de bloei veel vocht en . Een hanger die het ook heel goed doet in de zon , maar een hekel heeft aan kou.

Het is een kamerplant die ook . Niet in de volle zon , dan verbrandt het blad. Een fuchsia moet wekelijks bemest worden. Hij verdraagt geen volle zon , bij voorkeur in halfschaduw hangen.


Uitgebloeide bloemen weghalen . Koop of Verkoop fuchsia op Marktplaats. Een van de bekendste zomerbloeiers is ongetwijfeld de fuchsia. Op het bijhorende kaartje staat namelijk, veel licht, geen direct zonlicht. Hij houdt van een zonnige plek, maar staat liever niet de hele dag vol in de zon. Standplaats: Zon - Halfschaduw.


Neem nu de fuchsia , de onvolprezen bellenplant. In tegenstelling tot de meeste zomerbloeiers staat deze liever niet in de felle zon maar in de . Ze hebben heel wat water . De fuchsia begint als bel (vandaar de volksnaam bellenplant) en opent zich als klokje. De meeste planten staan liever in de zon en zullen in de schaduw niet.


De nederlandse naam is Kaapse fuchsia , familie van de Scrophulariaceae. De grootste vriend van een gelegenheid als deze, nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts