vrijdag 19 augustus 2016

Boktor in hout

De huisboktor (Hylotrupes bajulus) is een kever uit de familie boktorren. Een van de Houtwormen die het meeste schade aan kan richten in Nederland is de Boktor. Het diertje wordt daarom ook beschouwd als . De larven van houtkevers worden houtworm genoemd. De boktor behoort officieel tot de houtkevers.


Ze voeden zich veelal met onbewerkt hout.

Er zijn verschillende doe-het-zelf middelen tegen boktor in hout. Wil je proberen boktor zelf te bestrijden met huismiddeltjes? Boktor in hout snel te verhelpen in deze simpele stappen. Ontdek alles over het definitief bestrijden van boktor! U herkent deze gangen aan de kleine gaatjes die u in het hout aantreft.


Niet alleen binnen uw woning kunnen de boktorren hun eitjes leggen, . Als er boktor in hout zit, dan kun je dit aan een aantal kenmerken van boktor herkennen. Hoe je boktor herkennen kan en .

De beestjes kunnen veel schade aanrichten. Bestrijding is noodzakelijk! Op het moment dat je boktor in hout hebt aangetrof. Op zoek naar een ongediertebestrijder die u kan helpen met een boktor probleem? Wanneer de boktor eenmaal in het hout zit is het vrijwel onmogelijk om daar zelf iets aan . Heb je ook boktor als er houtwormen in je hout zitten en andersom?


Een houtsoort die volledig veilig is voor houtworm bestaat jammergenoeg niet. Logisch, het is dan ook de taak van houtworm oftewel de houtetende larven van. Eén van de meest schadelijke hout -etende insecten die de firma Stop Worm, gespecialiseerd in de bestrijding van houtworm in België, het Noorden van . Hoe kun je de boktor herkennen en bestrijden? We hadden gaatjes in het hout en zijn gaan rondzoeken op internet en oa bij. Boktor bestrijden is een behandeling die echt professionele aandacht verdiend.


Boktorren hebben onder consumenten niet zo´n goede naam. Ze tasten door hun voorliefde voor hout binnen- en buitenshuis veel houten . Ze worden sterk aangetrokken door de geur van het hout. Zodra ze in het hout zitten, eten ze . Het zijn deze larven die hout vreten: zij boren gangen in het.

De cyclus van de huisboktor is vrijwel dezelfde, met dit verschil dat de larve van een boktor wel 8-jaar in het hout kan leven, veel groter is en dus veel meer .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts