woensdag 10 februari 2016

Welke dieren leggen een ei

Dieren die eieren leggen zijn vissen, amfibieën, insecten, reptielen, vogels en monotreme zoogdieren. Zo vormt bijvoorbeeld kikkerdril de eieren van kikkers. Vogels leggen eieren , dat weet iedereen. Maar er zijn nog meer dieren die eieren leggen : vissen, reptielen, insecten én.


Welke dieren komen uit eieren ? Veel dieren leggen eieren : vogels en vissen.

Maar ook insecten leggen kleine eitjes. Uit dat eitje komt een klein diertje. Dat vogels eieren leggen dat weten we natuurlijk allemaal. We eten eieren van de kip, we nuttigen kwarteleieren en andere soorten. Klokhuis Aflevering: Ei leggen.


Transcript of welke dieren leggen eieren ? Speelsituaties: dieren leggen eitjes, eitjes begraven, diertjes worden geboren,. Zoals al aangegeven legt de struisvogel het grootste ei van alle dieren. Find this Pin and more on.

Lisa zoekt uit welke weg ons eitje aflegt voordat het bij het ontbijt in het eierdopje staat. Iedere Nederlander eet gemiddeld 2eieren per jaar. Als het ei lang genoeg bebroed is, komt er.


Alle vogels leggen eieren. Er zijn ook andere dieren die eieren leggen (vissen, schildpadden), maar vogels doen dat in elk geval. We merkten duidelijk op dat het kalfje niet uit een ei komt.


Lees er meer over in dit boek. Bekijk het inkijkexemplaar. Want er zijn nog veel meer dieren die eieren leggen of legden. Een prachtig en ook heel bijzonder voorbeeld is hieronder te zien.


Schaalvlies Het ei komt dan in het schaalvliesvormingsgedeelte, waar er twee. Niet alleen kippen leggen eieren ! Zorgen alle dieren even goed voor hun eieren ? En weet jij welke dieren net zo graag een eitje bij hun ontbijt eten als . Maar niet alle dieren leggen eieren. Zoogdieren zijn dieren die geen eieren leggen.


Toch komen kleintjes van zoogdieren ook uit. Eieren zijn er in allerlei verschillende kleuren.

Aan de oorlellen van de kip zie je vaak welke kleur eieren ze legt. Kippen met witte oorlellen leggen meestal witte . Deze keer een les op kennisniveau. Was dat niet gebeur dan zouden mensen nog altijd eieren leggen.


De kangoeroes en andere buideldieren houden er een tussenvorm op na,. Hoe komt het dat het aantal eieren groter is bij vissen en amfibieën dan bij. Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts