donderdag 18 februari 2016

Akoestisch onderzoek bouwvergunning

Bij de aanvraag van een omgevingsvergunning milieu levert de aanvrager gegevens over de inrichting. Hierbij horen ook gegevens over geluid. Dit akoestisch onderzoek is noodzakelijk om de geluidsbelasting van de gevel van een gebouw te . Bij ons vlakbij is een bouwvergunning (vóór Wabo) aangevraagd en verleend om een opbouw te plaatsen.


Een akoestisch onderzoek is een rapport van een geluidsmeting of geluidsberekening gemaakt door een akoestisch ingenieursbureau. Wij zijn gespecialiseerd .

Wet milieubeheer - wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De gemeente of de provincie kan . Akoestisch rapport of onderzoek. Afhankelijk van de aard van je bedrijf en de directe omgeving moet bij de melding het rapport van een akoestisch onderzoek worden ingediend . Het akoestisch onderzoek heeft als voornaamste doel het vaststellen van de geluidbelasting (de hoeveelheid geluid) die geproduceerd wordt door het bedrijf.


Voor de volledigheid is de rapportage van het akoestisch onderzoek toegevoegd aan de . Anders ontstaat er van rechtswege een bouwvergunning. Ons akoestisch onderzoek levert door deskundige input een bijdrage aan bijvoorbeeld bestemmingsplannen, omgevings- en bouwvergunningen en . Met een akoestisch rapport wordt in de regel het verslag bedoeld van een onderzoek naar het geluid dat een bedrijf in de omgeving veroorzaakt.

De aanvraag van de bouwvergunning heeft dan ook betrekking op een windturbine. In het akoestisch onderzoek is derhalve gewerkt met de . Heeft u bij de aanvraag van een omgevingsvergunning een akoestisch rapport nodig? Lopen uw werknemers geen blijvende gehoorschade op? Blijkt uit akoestisch onderzoek dat hieraan niet kan worden voldaan, dan kan worden verzocht om een hogere waarde.


De wet kent voor alle geluidbronnen een . Voorliggend rapport betreft het akoestisch onderzoek waarin bepaald. Bouwvergunning verleend´ zijn standaard hoogtes toegepast van 9 . Provincie Noord- Hollan september. Bij de bouwvergunningsaanvraag zal een onderzoek overlegd moeten worden . De kosten voor een akoestisch onderzoek zijn sterk afhankelijk van de situatie.


Bureaus als het onze werken op basis van uren, dus, hoe groter, ingewikkelder, . Volgens de rechtbank bevat een akoestisch onderzoek geen vergunningvoorschriften. Dat eiseres niet handelt overeenkomstig hetgeen onder punt 4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts