dinsdag 9 februari 2016

Vlekjesziekten

Verschillende vlekjesziekten : waterpokken, roodvonk, de vijfde ziekte, de zesde ziekte, rodehon meningokokken. Er zijn zes bekende vlekjesziekten bij kinderen: roodvonk, rode hon mazelen, waterpokken, vijfde ziekte en zesde ziekte. Mazelen en rode hond komen vrijwel. De meeste vlekjesziekten zijn onschuldig.


Van roodvonk en mazelen kan je kind wel flink ziek worden. Heeft je kind een ziekte eenmaal geha dan kan hij hem .

Deze maculopapuleuze kinderziekten ( vlekjesziekten ) kunnen soms op het patroon van klachten en de rash (exantheem, enantheem) worden herkend. In: Bindels PJE, Kneepkens CMF, editors. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende ziekten waarbij er vlekjes bij je kindje kunnen ontstaan. Welke vlekjesziekten zijn er? Vlekjesziekte met hoge koorts, harde droge.


Kinderziekten met vlekjes. Veel kinderen krijgen als ze ziek zijn op een . Alle kinderen zijn wel eens ziek, en zieke kinderen hebben vaak vlekjes. Bijna ieder kind wordt weleens getroffen door een vlekjesziekte.

Vaak voelen kinderen zich voordat er vlekjes te zien zijn al niet . Ondanks de BMR-prik duiken de bof, mazelen of rode hond toch nog wel eens op. Bovendien zijn er nog verschillende andere infectieziektes die gepaard gaan. Het kind is niet echt ziek, dus. Infecties die met exantheem gepaard gaan, behoren tot de meest voorkomende ziekten op de kinderleeftijd.


Historisch gezien worden deze ziekten . De ziekte kan – ook door artsen – gemakkelijk worden verward met andere vlekjesziekten. Zekerheid is alleen te krijgen door gepaard serologisch onderzoek. Deze invulchecklist van GGD Flevoland is een hulpmiddel bij uitbraken van besmettelijke ziekten op het kinderdagverblijf.


Apotheek Musselpark is de betrouwbare plek voor het verkrijgen van geneesmiddelen, hulpmiddelen, gezondheidsproducten en informatie over ziektebeelden . Het is te downloaden via de . Eenvoudig overzicht van de vlekjesziekten die je moet leren voor het vak GNK ZVN week 6. De volgende vlekjesziekten worden beschreven: . Onder kinderen jonger dan jaar is het zelfs de meest voorkomende vlekjesziekte. De zesde ziekte kan het hele jaar optreden maar in de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts