vrijdag 26 februari 2016

Eetbaar onkruid

Boeren en tuiniers spuiten of schoffelen onkruid meteen weg. De meeste anderen vertrappen het onnadenkend tijdens een wandeling. Dat onkruid ondergewaardeerd wordt in onze tuinen, weten we intussen.


Ze vormen een belangrijke bron van nectar en stuifmeel voor bijen en . In tuinen en op velden zijn veel planten te vinden die men daar eigenlijk niet wil.

Deze onkruiden zijn veel werk om te wieden en verdwijnen . Onkruid -eten in deze gids staan onkruiden , o. Wij eten al jaren onkruid thuis. Het zijn bommetjes gezondheid. Vol met belangrijke mineralen en vitaminen.


Veel –zelfs vervelende- onkruiden zijn eetbaar. Je hoeft ze niet te zaaien, en vindt ze toch in overvloed. Maak er stamppot van, gebruik ze in salades, soep, .

Eetbaar onkruid om te kokkerellen is niets nieuws. In de oertijd was het dagelijkse kost. Lange tijd is onkruid iets geweest dat we vooral wilden . In deze blog vertel ik je meer over veelvoorkomende, wilde eetbare planten. Zodat je in het vervolg het onkruid in je tuin niet meer zomaar weg . Paardenbloem, brandnetel, zevenblad en zuring zijn maar een paar voorbeelden van eetbaar onkruid.


Je zou verrast zijn , hoeveel onkruidjes uit de tuin in feite eetbaar zijn en dus op je bord kunnen belanden. Hier volgen onkruiden waarvan je . See more ideas about Medicinal plants, Herbs and Apple chutney. Sommige soorten kan je zelfs eten, hier laten we je zien wat je er mee allemaal mee kan! Wist je dat je veel soorten kunt eten en ze super gezond zijn!


Lekker door je salade of . Dat betekent dat je weer kan tuinieren en overtollig onkruid uit je beeldschone tuin moet trekken. Pluk onkruid als waardevol, gezond en smaakvol alternatief voor groenten en kruiden. Wij zetten paardenbloem, madeliefjes, kleine veldkers, zevenblad en . Een mooie tuin mooi houden is vaak een hele klus, zeker wat betreft onkruid.


Wanneer de temperaturen warmer worden zijn ze.

Maar wist je dat veel van die stugge gewassen eetbaar , en misschien zelfs lekker zijn? Je kan er stamppot van maken, . Berichten over eetbaar onkruid geschreven door Dorien. Eetbare wilde planten te vinden in Nederland.


Volop recepten met vermelding gezondheidswaarde en hoe toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts