donderdag 19 november 2015

Welke kippen leggen witte eieren

De kleur van het ei ligt aan het ras van het kip ! Je kunt het zien aan het oorlelletje van de kip welke kleur ei zij gaat leggen. Een witte oorlel is witte eieren , een . Zoals titel al zegt, welke kippen leggen witte eieren ? Ik weet alleen witte leghorn, maar zal zeker nog meerdere soorten zijn.

Welke kip legt welke kleur ei ? Meer resultaten van kippenforum. Libelle Legt Uit: waarom verschillen eieren van kleur? De leghorn legt witte eieren van gemiddelde grote.


De kippen worden ongeveer tot jaar oud en leggen ook in de winter door. Wij zijn ook erg benieuwd welke kippen jij hebt en waarom je voor deze soort gekozen . Een ezelsbruggetje om te onthouden welke kleur van welke kip komt: kippen met rode oorlellen leggen bruine eieren en kippen met witte.

Er zijn zelfs kipsoorten die blauwe of gespikkelde eieren leggen. Kippen met witte oorlellen leggen witte eieren , en de kippen met rode lellen leggen er bruine. Ze leggen uiteraard ook eieren , maar heel wat minder dan een legkip.


Vraag gerust in de Horta winkel in je buurt welk jong pluimvee verkrijgbaar is op bestelling. Gekleurde en witte eieren smaken precies hetzelfde, maar toch is bruin verreweg de favoriete kleur van de Belg, vertelt ei-expert Luc Maertens . Het antwoord is vrij simpel- de eikleur hangt af van het ras van de kip. Witte Leghorn kippen leggen bijvoorbeeld witte eieren , terwijl Plymouth . Het ligt vaak aan het ras van de kip , gans of vogel welke kleur eieren ze leggen. Vaak leggen bruine kippen bruine eieren en witte kippen witte eieren , maar dit . Pierre Wind beantwoordt deze vraag.


Hij brengt een bezoekje aan een kippenboerderij en legt ons uit hoe het komt dat er bruine en witte kippeneieren zijn! Je kan aan de kip zien welke kleur het ei zal hebben. Kippen met rode oorlellen leggen bruine eieren , en kippen met witte oorlellen leggen. Vaak wordt het verschil tussen witte en bruine eieren echter geheel. In tegendeel: welke kleur of tint een ei ook heeft, de voedingswaarde.


De kippen die deze eieren leggen , krijgen veel meer omega-vetzuren gevoerd.

Je kunt aan de oorlellen van een kip zien welke kleur eieren ze legt: een kip met. Een kip blijft evenwel niet oneindig eieren leggen. Witte kippen leggen witte eieren , en bruine kippen produceren bruine eieren. De meeste eieren legt een kip in haar eerste levensjaar. Met het stijgen van de jaren.


Kippen leggen over het algemeen witte , crèmekleurige, licht- bruine of . Puur witte en puur rode of bruine rassen zijn zeldzaam tegenwoordig,. Donkere lellen geven aan dat de kip donkere eieren zal leggen , lichtroze .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts