vrijdag 13 november 2015

Grootmoeders oorbel

De hangende schijnaren van grootmoeders oorbellen met de purper tot . Deze prachtige plant vormt een vrij kleine, . Iedereen heeft wel enkele middeltjes gevonden om kwalen in de tuin te verhelpen. Hieronder een opsomming van tips die we van bezoekers kregen in de . Haar Nederlandse naam grootmoeders oorbel , dankt de plant aan de bijzondere hangende bloemen.

FAZANTENBES, KARAMELBES, GROOTMOEDERS OORBEL. Grootmoeders oorbel is een heesterachtige plant die gehouden wordt om zijn mooie bloemtrossen en bessen. De takken kunnen goed voor de snij gebruikt . Leycesteria formosa , in het nederlands fazantenbes of . In mijn moestuin heers ik als een tiran.


Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken. Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

Geen rijke bloeier maar wel de hele zomer door bloemen. Donker roodpaarse schutbladen rond de bloemen. Door te klikken op “Ja, ik ga akkoord”, op een item of een andere link op marktplaats.


Fazantenbes of grootmoeders oorbel. De bessen kleuren van rood . In Australië staat de fazantenbes op de lijst van invasieve soorten . Judaspenning en grootmoeders oorbellen. Wie de tuin rond de Geertruidskerk in Geertruidenberg binnengaat komt in een oase van groen en . Deze ouderwetse struik, ook wel bekend als grootmoeders oorbel , is een beetje vergeten – maar dat is niet terecht. Het is een mooie tuinplant . In Vlaanderen hoorden we de toepasselijke naam Grootmoeders Oorbel. Sierlijke struiken met holle stelen, welke familie zijn van de Kamperfoelie.


De plant dankt deze naam aan de bijzondere hangende bloemen. Het hele jaar aantrekkelijk. Eerst het mooie donkere blad aan de fris .

Aan de lichtgroene stengels . VOOR 20:BESTEL MORGEN IN HUIS. CARAMELBES OF GROOTMOEDERS OORBEL (Engels: Pheasant Berry, Himalayan Honeysuckle).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts