dinsdag 17 november 2015

Gele iris

Het is een 8–m hoge oeverplant van zoet, stilstaand of langzaam stromend water. De rechtopstaande planten hebben lange smalle, zogenaamde. De gele Lis is een mooi bloeiende oeverplant welke zeer goed is in het verwijderen van nitraat. Informatie over de toepassing van de Gele lis vindt u hier.


Gele lis komt bijna in geheel Europa voor en treffen we vooral aan langs waterkanten.

Als siergewas in vijvers komt de plant ook meer en meer voor. Deze plant past zich makkelijk aan: Gele lis groeit in ondiep water . Van Geel Lisch oft Pseudo- iris. De nederlandse naam is Gele lis , familie van de Iridaceae.


Ideaal voor het tegen gaan van algen in uw vijver. De bladeren zijn groen en . Planttype: Vaste plant, Wortelstok.

Licht: zonnige plek, halfschaduw. Voedselrijkheid: niet te arme . Iris Pseud-acorus - Gele. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. Gele lis staat op zonnige tot licht beschaduwde, stikstofrijke, natte, ± voedselrijke grond en in ondiep, ± voedselrijk, stilstaand of zwak stromen stikstofrijk zoet . Deze inheemse oeverplant staat ook graag langs vijvers. De gele lis is de nitraatverwijderaar bij uitstek en is dus zeer sterk in het.


Bloemen: decoratieve bloemen op ca. Bruine of violette nervatuur en een donkergele vlek op de . Ook geschikt als moeras- en oeverplant! Diepte onder water: tot -cm.


Dit keer de gele lis van dichtbij bekeken. Nederlandse Naam, Gele lis. Het is een prachtige plant die altijd dicht aan de waterkant te vinden is.


Je vind hem soms op de meest . Ik heb een aantal zaden van de Gele Lis.

Kleur: geel met zwaardvormig blad. Op internet niet zo heel veel kunnen vinden en wat ik vond is heel tegenstrijdig. Een inlandse gele lis om in laag water te planten maar doet het uitstekend op drogere grond.


Wordt 90cm hoog maar is wel giftig! Kijken in de Natuur - Wilde bloemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts