maandag 23 november 2015

Hoe lang bloeit lavendel

Daarnaast bloeit de plant lang , van juni tot ver in de nazomer. Hoe en wanneer snoei ik mijn lavendelplanten ? Tijdens de bloei wordt lavendel druk bezocht. Hoe kan u bijen lokken in de tuin en hoe kan u ze daarna ook houden in de tuin. Op zoek naar tips om lavendel te snoeien?


Lavandula angustifolia snoei je in het voorjaar als de strengste vorst voorbij is.

Snoei de lavendel nooit op het kale . Hoe moet je lavendel snoeien? Later snoeien verlaat de bloeitijd. Het kan heel lang duren voordat deze kluiten weer ontdooien wat de groei van je. Lavendel (Lavandula) is een struik uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). De tweede keer vindt plaats na de bloei (augustus tot oktober).


Echte lavendel bloeit gedurende de zomermaanden (juni tot augustus). Lavendel snoeien en verzorgen: lees onze tips!

De bloemetjes zijn donkerblauw en bloeien in juni en juli. Lavendel is behalve een sierlijke plant ook nuttig: lavendelolie die uit de plant. Deze Spaanse Lavendel heeft sterk geurend bla – cm. Bijzonder is de lange bloeitijd vanaf vroeg in het voorjaar tot ver in de.


Het is een kwestie van experimenteren hoe ver je lavendel kunt terugsnoeien. De kleine grijsblauwe tot paarse bloemetjes – die bij nauwkeurig bekijken verraden dat de lavendel een lipbloemige is – zitten in aren aan lange bloeistengels , . Help, de lavendel staat er treurig bij in zijn pot op je balkon of terras. Bij veel mensen hangt de lavendel in de. Tips voor een volop groeiende en bloeiende lavendel. Hoe later je snoeit, hoe later de struik gaat bloeien.


Maar hoe zorg je ervoor dat lavendel er zo mooi mogelijk uit blijft zien? Welke lavendel zou je aanraden die mooi compact groeit en lang bloeit ? De planten van de lavendel kleuren in de bloeiperiode in de meeste gevallen paars. Ze staan in aren van vijf tot acht centimeter lang , waarbij de bloei van.


In dit Balkon- en Terrasrecept leggen we je stap voor stap uit hoe je lavendel. Zo geniet je een hele zomer lang van geurende en prachtig bloeiende lavendel. Als lavendel in bloei komt kun je een paar keer de nieuwgevormde toppen verwijderen.

Hoe warmer het is, hoe sterker de plant ruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts