vrijdag 20 november 2015

Soorten herten in nederland

In het wild levende edelherten zijn in België relatief zeldzaam. In ons land leven drie soorten herten : Edelhert, Damhert, en Reeën. Uniek aan herten is hun gewei. De muskusherten (soorten in Azië) en de dwergherten (soorten in Afrika en Azië, waaronder de kantjil). Herten zijn ranke evenhoevigen.


De soorten hertachtigen ( herten ) zijn goed te onderscheiden.

We kennen ook het damhert, edelhert en. Zo komen er in Europa diverse hertensoorten uit andere . Nog moeilijker te houden dan edelherten en axisherten zijn reeën. In gevangenschap overleeft deze soort vaak niet. En de kleine muntjak, ook wel blafhert . De paartijd van de herten word ook wel eens de bronstijd genoem.


Edelherten zie je alleen in grote natuurgebieden als de . Als je geluk hebt en muisstil bent, kun je ze tegenkomen tijdens een wandeling: herten.

Je ziet ze vaak lopen, als je bijvoorbeeld langs de snelweg rijdt: reeën. In dit artikel vertel ik wat over reeën en herten , e. In dit hoofdstuk wordt kort een indruk gegeven van de belangrijkste soorten herten. De soorten herten vormen een grote groep.


Je vindt ze bijna over de hele wereld verspreid. Er zijn ongeveer soorten herten. De eland (Alces alces) is de grootste nog levende hertensoort : hij wordt.


Net als edelherten leven damherten in roedels, toch zijn het meer dagdieren. Ook voor deze diersoort geldt dus vaak dat zij op eilanden leven, zodat omwille van. Om aanrijdingen met herten te voorkomen, is het verstandig in bosrijke. Over de hele wereld leven verschillende soorten herten , maar hoe worden ze daar genoemd? Op de Veluwe, waar de verspreiding van deze soort beperkt is tot de Noord-Veluwe en.


Elke winter wierpen de herten hun kilo zware gewei af. Nederland rondgelopen hebben. Er bestaan namelijk verschillende soorten herten , of eigenlijk moet je zeggen,.


In Vlaanderen komen damherten van nature niet voor, maar wordt de soort op . Waar herten spotten in Zeelan tips voor locaties voor het zien van herten in Zeeland.

Reeën, met een schofthoogte van centimeter, . Ze beïnvloeden de omvang, groeisnelheid en soortensamenstelling van de bosverjonging in het. Oudere ,sikar herten te koop, grotere soort (servus nippon ). Ik verkoop enkele damherten en edelherten voor de slacht of om verder te kweken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts