maandag 30 november 2015

Houtkevers

De houtkevers leggen hun eitjes in het hout en de larven houden zich hier gedurende meerdere jaren schuil. Het beestje kan ongezien tot jaar lang uw hout . Heeft u gaten in uw hout of zaagsel op de vloer? U heeft last van houtworm, huisboktor of spinthoutkevers.


Wij helpen u doeltreffend de houtkever bestrijden. Er is veel verwarring rondom de verschillende soorten Houtkevers.

De Houtkever herkennen is daarom lastig. Dit kan nogal wat problemen geven als u last hebt . Bijvoorbeeld al dit Houtkevers zijn. Deze leven van hout en kunnen grote schade aanrichten. Op deze pagina leggen we precies uit wat u moet doen als u last . De gewone houtwormkever (Anobium punctatum) is een kever uit de familie klopkevers (Anobiidae). Andere namen zijn doodskloppertje, kleine houtwormkever . Soorten houtkevers en houtaantasters.


Er zijn verschillende soorten houtaantasters.

De meest voorkomende in Nederland zijn: Gewone . Voor meer informatie over het uiterlijk en de leefwijze van diverse houtaantastende insecten, verwijzen wij u graag naar de ongediertegids van Rentokil. Bijna een vijfde van de Europese houtkevers is met uitsterven bedreigd. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Union for the Conservation of . Een kijkje in de kraamkamer van de houtkevers.


Metamorfose van de houtkever. Hij ontwikkelt zich in balken en meubelen. Stumps and felled stems of Douglas fir in certain localities of the Veluwe were found to be infested by various Coleoptera in July J965. U kan ook vallen plaatsen voor de volwassen houtkevers.


Die vallen werken met feromomen, dit zijn sterke geuren die de volwassen houtwormen aantrekken. Houtworm is een larventoestand van de houtkever , waarvan er verschillende soorten zijn. De kleine houtwormkever of de kleine klopkever, de grote houtkever.


De boktor behoort officieel tot de houtkevers. De larven van houtkevers worden houtworm genoemd. Ze voeden zich veelal met onbewerkt hout. Grotere gaatjes in het hout worden veroorzaakt door boktorren of grote houtkevers.


De houtworm zelf is eigenlijk een larve van een houtkever.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts