vrijdag 27 november 2015

Wanneer bloeit blauwe regen

Hoe en wanneer moet ik de blauweregen snoeien? Chinese blauweregen bloeit voor het eerst na drie tot vier jaar na het planten. Tuinman Matthias weet raad en geeft tips om je Blauweregen weer goed te laten bloeien. Lees hier wanneer en hoe u blauweregen snoeit.


We vinden deze jonge twijgen en bloemknopen ingeplant op meerjarige takken.

Blauwe regen bloeit op korte zijtakken van de hoofdgesteltakken. Een jaar of geleden, toen ik begon met tuinieren en nog niet zoveel van planten wist, maakte ik dezelfde fout als veel mensen doen die er . Afhankelijk van de variëteiten bloeit blauweregen vanaf begin mei tot half juni. Overal bloeien nu de blauweregens.


Of liever gezegd: bijna overal. Want die van mij heeft wel veel bla maar geen bloemen. Al draagt Wisteria als naam blauweregen , er zijn ook exemplaren met witte, roze of paarse bloemen. De bekendste blauweregen is W.

Let er wel op dat, wanneer je voor blauweregen kiest, je gaat voor blauweregen welke door enten is vermeerderd. De kans op een rijke bloeiperiode is bij deze . Pas na enkele jaren gaat de Wisteria bloeien. Na de eerste grote bloei van de bloemen gaan de stokken in . Om te zorgen dat de plant optimaal bloeit , moet je de blauweregen snoeien. Kijk ook eens bij wanneer snoeien? Daar is ook geen reden voor, een blauwe regen bloeit alleen maar om de.


Men moet wel wat geduld hebben om de eerste jaren de plant goed te verzorgen en te leiden zonder veel bloei. De bloei is van mei tot juni. In de zomer, na de bloei , kunnen de jonge nieuwe uitlopers gesnoeid worden. Na de bloei in de vroege zomer produceert de wisteria lange, sliertachtige scheuten, vaak wel meter lang.


Wanneer moet je de blauweregen snoeien? Er is maar weinig dat een indrukwekkender aanblik biedt dan een blauweregen in volle bloei : de hangende trossen met vlinderbloemen behoren eind lente of . Meestal wanneer een Blauwe Regen veel groeit bloeit ie weinig. Mensen houden van bloemen, zij staan symbool voor de jeugdigheid en houden de belofte in van een rijke oogst. Rijk bloeiende planten met .

Het donkergroene blad komt vaak pas tevoorschijn als de plant al bloeit. Er bestaan verschillende soorten. Deze blauwe regen bloeit in de maand mei en juni met rijkelijk veel. Geënte cultivars bloeien veel vlugger dan wilde of gewone blauwe regen. Deze variëteit kenmerkt zich kent een wat uitbundigere bloei met kleinere trossen bloemen ten opzichte van de gewone blauweregen.


Je wilt een blauwe regen snoeien? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts