dinsdag 24 november 2015

Sterroetdauw behandelen

Hoe bestrijdt je sterroetdauw. Een regelmatig herhaling van behandeling geeft het beste resultaat. BAYER Rosacur is werkzaam tegen sterroetdauw , meeldauw en roest op sierplanten in . Sterroetdauw is een veel voorkomende schimmelziekte bij onder andere rozen. Het is te herkennen aan het ontstaan van bruinzwarte vlekken die zich .

Bij aantasting in het voorbije seizoen, de preventieve behandeling tijdig starten vanaf begin mei (samen met de meeldauwbestrijding). Mijn Flammentanz is vreselijk lelijk nu door de sterroetdauw. Als de blaadjes van je rozen rare vlekken krijgen en afvallen, heb je grote kans dat er sprake is van sterroetdauw. Tuinvlogger Loes weet hier . Aanvankelijk paarse vlekken die later zwart worden en onregelmatig over het blad zijn verdeeld.


De vlekken zijn vaak cirkelvormig . De behandeling mag herhaald worden na tot weken. Kwekers leggen zich erop toe rozen te kweken die resistent zijn tegen sterroetdauw.

Wil je buiten aan de slag gaan, maar kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Hieronder een overzicht van de soorten rozen. Klimrozen, geurende rozen en rozen voor de border.


De roos blijft gewoon de allermooiste en meest geliefde . De vele ziektes en plagen blijven lastig. Rozen zijn geliefde maar ook verguisd. Wat te doen tegen meeldauw, rozenroest, sterroetdauw of . Wanneer de eerste luisjes zich aankondigen kunt u dat behandelen met. Ook meeldauw en sterroetdauw kunt u behandelen met Bladziekten van Pireco, . Verstandig is bij de biologische middelen de behandeling vaker te herhalen voor.


De lage rozensoorten in deze groep worden behandeld als de rozen in groep 1. Ook kan sterroetdauw zich voordoen op de jonge takken van de roos. Wanneer vissen ziek worden en een behandeling nodig hebben is deze niet altijd zo eenvoudig of evident als het lijkt. Heel wat factoren zullen eerst en vooral. Omgevallen en dode kiemplantjes, Smeul.


Bruinzwarte, stervormige vlekken op de bladeren. Fijne schimmeldraden en zwarte sporenpuntjes zijn in de vlek te zien.

Bladeren vergelen en vallen voortijdig . Bayer tegen schimmels sterroetdauw en meeldauw. En verder ook weer behandelen met bovengenoemd middel. Vergelende bladeren met paarsbruine .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts