donderdag 26 november 2015

Pastinaak zaaien

Pastinaak hoorde een beetje bij de groep “Vergeten Groenten”. Je kunt pastinaken wel redelijk vroeg zaaien (begin maart) voor de oogst in de . Voor het zaaien de grond te verbeteren met kalirijke meststoffen. Hier lees je alle tips voor het succesvol telen van pastinaken in de eigen moestuin.


Zaaien is mogelijk vanaf half april tot half mei. Van pastinaak kun je heerlijke chips maken.

Geschiedenis van pastinaak. De pastinaak kent al een heel lang bestaan. Oorspronkelijk vinden we ze . Bemest de grond voordat je begint met zaaien in beide gevallen met compost en kalium. Eens ze vorst gezien hebben zijn ze super zoet en heerlijk.


De PASTINAAK is een heerlijke VERGETEN GROETEN die zich makkelijk laat verwerken in soepen. Bestel biologische zaden bij De Bolster! Bekijk hier ons aanbod en vind je favoriete zaden.


Wanneer moet dat nu eigenlijk, en hoe?

De tijdstippen voor zaaien, oogsten, de plantafstan en zaaidiepte, en wat je kan. De wortel van de pastinaak wordt gekookt of in puree gemengd. Over de jaren heen is de pastinaak vervangen door de aardappel. Zaaien kan doorgaans vanaf de tweede helft van april. Druk de grond na het zaaien goed aan.


Tussen half april en half mei kun je pastinaak zaaien. Zaai pastinaak zaden vanaf april in de moestuin voor een succesvolle teelt. Eerder buiten zaaien kan leiden tot een . Zeer uniforme, licht conische wortel met uitgesproken gladde huid.


Wordt rauw in salades, gekookt voor soep, of gefrituurd (chips) gegeten. Tuinhack: Pastinaken kan je vroeg zaaien (eind februari, begin maart). Bij vroeger zaaien gaat de plant al in het eerste jaar bloeien. De teelt van A tot Z in een beknopte weergave.


Kiemt langzaam, na –. Eigenlijk zijn het zeer voedzame witte winterwortelen. Pastinakenzaden bestellen zaaien en oogsten: Mooie dikke penen met een witte huid en wit vlees. Zaadhandel voor al uw groentezaden. Als het droog weer is als u de pastinaak wilt zaaien , kunt u de kieming .

Na opkomst uitdunnen op 35xcm. Ogsten als het blad is afgestorven. Wij hebben de pastinaak eind februari gezaaid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts