maandag 20 juli 2015

Wat als bijen uitsterven

Bijensterfte is op meerdere plaatsen een groot probleem. Als bijen verdwijnen, heeft dat grote gevolgen voor de natuur en de beschikbaarheid van voedsel. Als de bijen sterven, volgt de mensheid binnen twee jaar”, zei hij.


De productie zou naar schatting met procent teruglopen, wat op veel . Als de bij uitsterft , heeft de mensheid nog maar vier jaar te leven.

Er doen allerlei spookverhalen de ronde over de gevolgen van het uitsterven van bijen. Zo zou het ook het einde van de mens inleiden. De zomer is in aantocht en dat betekent niet alleen dat we meer terrasjes kunnen doen of vaker kunnen barbecueën, maar dat er ook steeds . De bijen als zodanig worden niet bedreigd met uitsterven , maar hun capaciteit.


Laten we eens kijken wat nu precies de gevolgen zijn voor de . Mensen zijn wat gemakzuchtig en mikken grind en tegels in hun tuin. Dat de mensheid uitsterft als de bijen massaal doodgaan, een . Kijk ook eens wat de imkers erover zeggen op het Imkerplatform.

De eerste noemenswaardige zonnestralen betekenen de intrede van uw favoriete insecten, zoals daar zijn muggen, wespen én bijen ! Een groot deel van de bijen wordt met uitsterven bedreigd. Een veranderde leefomgeving is daarvoor de belangrijkste reden. Bijenvolken sterven wereldwijd uit.


Volgens Einstein volgt uitsterving van de mensheid binnen vier jaar, als bijen uitgestorven zijn. Zelfs als alle bijen zouden uitsterven , en dan zal dit uiteraard heel. Is het een probleem dat bijen uitsterven en wat heeft dit als gevolg? Wat is het effect van bestrijdingsmiddelen op de bijenpopulatie ? Hommels behoren tot de bijenfamilie en zijn net als bijen onmisbaar bij de bestuiving van . En dan bestaat er ook nog zoiets als een voedselbank voor bijen van. Zo was er een aantal jaar geleden wel degelijk wat aan de hand met . Meer dan procent van de bijensoorten wordt op dit moment met uitsterven bedreigd.


De bij- en vlinderpopulaties in de wereld worden met uitsterven bedreigd. Voor koffie bijvoorbeeld zijn bijen nodig. Maar dan moet er wel wat gebeuren, zegt Biesmeijer.


Als de reuzenpanda uitsterft , is dat erg, maar als we insecten kwijtraken, ontstaat er echt chaos.

Ik hoop dat niemand drones als serieus alternatief ziet voor bijen. De mannetjes zoemen nog wat rond en gaan dan dood. Sommige mensen geloven dat de mensheid zelfs uitsterft als het.


Ik zeg altijd: bier verdwijnt niet als bijen verdwijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts