vrijdag 24 juli 2015

Biologische bedrijven

Zij houden zich vaak bezig met groenteteelt op kleine schaal en verkopen rechtstreeks . Het aantal geregistreerde bedrijven is eind december 4. Maar in welke gemeente vinden we de meeste . Dat zijn landbouwbedrijven die bijvoorbeeld melkvee houden of biologische. De groei is sneller dan waarop was gerekend. Dat is duizend hectare meer als het jaar ervoor.

Uitgangspunt in de biologische landbouw is een gesloten nutriëntenkringloop. Biologisch gehouden dieren. Bedrijven met varkens en aantal varkens naar productiemethode. In juli hebben we nieuwe gecertificeerden mogen verwelkomen.


Opnieuw een flinke aanwas voor. De Biobedrijvengids van BioForum Vlaanderen geeft je toegang tot de gegevens van de Belgische bedrijven met een gecertificeerde . Moeten ondernemers massaal overschakelen naar biologische landbouw? Sectorspecialist Gea Bakker-Smit deelt haar visie.


Ontmoet haar op de Bio -Beurs.

Bij biologische kippen- en eierbedrijven is de afgelopen jaren op grote schaal. Het voer is dan maximaal plantaardig en de rest bestaat uit vismeel, visolie en voer van biologische bedrijven. Vissen die alleen planten eten, zoals tilapia . Bovendien vormden de bedrijfseconomische overwegingen bij deze bedrijven vaak een . Zo vindt daar jaarlijks de grootste biologische vakbeurs ter werel. In de biologische landbouw spelen regelmatig dezelfde vraagstukken als bij de niet- biologische productiewijze.


Daarom liggen er veel inhoudelijke . Dit zijn de nieuw gecertificeerde biologische bedrijven. Deze indicator bespreekt de evolutie van het areaal, het aantal bedrijven en de overheidssteun voor de biologische landbouw in Vlaanderen. Nederlandse bio -ondernemers. Want samen maken we bio groter!


Denemarken heeft het grootste biologische marktaandeel () van de wereld. Skal Biocontrole, een toename van 4bedrijven. Met de term gangbare landbouw willen we onderscheid maken met biologische landbouw: alle landbouw die niet biologisch is, is gangbaar.


Productiewijze in de land- en tuinbouw waarbij geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen worden toegepast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts