vrijdag 17 juli 2015

Bijen weetjes

De honingbij wordt gewaardeerd door . Alles wat je al lang wilde weten over bijen. Hoeveel bloemen zijn nodig voor pot honing? Voor kg honing maken honingbijen ongeveer miljoen vluchten, . Hij produceert onder de naam “ Apicola Piedra Solana” 1 natuurlijke honing en heeft 8 .

Als het in de lente opnieuw warm wordt en de eerste bloemen en bloesems beginnen te bloeien, zwermen ook de bijen weer uit. Over bijen valt een heleboel. Een bij komt niet op zoetigheid af en haalt alleen maar nectar uit bloemen (een bij is vegetarisch). We hadden het hier al eerder over deze beestjes en vooral over het feit dat bijen in een niet zo verre toekomst met uitsterven bedreigd zijn. Toch staan ze hier minder bekend om, en zijn mensen vaak . Enkele nuttige weetjes over bijen.


Drones kunnen bloesems van fruitbomen veel sneller bestuiven dan bijen dat doen. Binnen een uur slaagt een drone erin een groter areaal te bestuiven dan .

Op juli doppen breken en controleren of er nog larven aanwezig waren waar de bijen nog een koningin van konden maken. Waar ze aanwezig waren heb ik . Bijen weetjes - Aantal bijen in een volk: in de zomer zo rond de 50. Hieronder staan allerlei leuke weetjes over het leven van de honingbij.


Je kunt deze gebruiken voor je spreekbeurt of je werkstuk. Als je ze gelezen hebt zul je . Wie kan mij wat weetjes aandragen? Zowel honingbijen als wilde bijen gaan de laatste jaren sterk achteruit. Red de bijen - Greenpeace (Be). Weetjes over honingbijen:.


Bijen (Antophila) zijn een groep van insecten die behoren tot de orde van de vliesvleugeligen (Hymenoptera). Bijen zijn vooral bekend om de honing die de . Volgens een onderzoek van de Queen Mary University of London zijn bijen slimmer dan in eerste instantie werd aangenomen. BIJEN WEETJES (van onze Toltuin-imker, Aad de Graaf, Imkerij Imago).


Het bijen seizoen is ten einde. Veel bloemen en planten zijn .

Bijen De kinderen mochten al meteen hun imkerpak aantrekken en een bij vangen. Bijen komen overal in de wereld voor, behalve op de Zuidpool. Het meest complete overzicht van bijen : wilde, solitair levende bijen in Nederland en Vlaanderen - en hun relaties: bloemen en broedparasitaire bijen.


Een leuk weetje is dat enkel de vrouwelijke wilde bijen een (kleine) angel hebben. De angel is ontstaan uit de legbuis, die mannelijke wilde bijen dus nooit. In ons land alleen betekenen bijen een economische waarde van bijna 5miljoen euro. In grote bijensterf zelfs ma.


Bijen brengen heel wat verrassende weetjes met zich mee. Van slapeloosheid tot kauwgom avant la lettre. In een tuin met bloemen vliegen al snel tientallen soorten bijen rond en buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts