woensdag 15 juli 2015

Reuzenpompoen

De reuzenpompoen (Cucurbita maxima) is een plant uit de komkommerfamilie ( Cucurbitaceae). De soort verschilt van de andere pompoensoorten in de bijna . Bodem:Daar Atlantic Giant-pompoenen veeleisende planten zijn om te kweken is het een noodzaak om eerst de . Mijn reuze pompoen tot nu toe posts jun. Meisjes van de Moestuin demeisjesvandemoestuin.


Af en toe wil je als moestuinier wel eens wat anders kweken.

Voor ons dit jaar geen oranje maar gele pompoenen. Zaadhandel voor groentezaden siervruchtenzaden, kruidenzaden spruitzaden en bloemzaden. Verscholen in een serre achter de huizen in de Nonnenbosstraat in Wanzele kweekt Wouter De Wever (29) uit Ternat reuzenpompoenen. Reuze pompoen van 3kilo in Breda. Hij is ruim 3kilo zwaar en heeft een omtrek van meter.


De enorme pompoen in de moestuin van kinderboerderij. En dat lukte met de reuzenpompoen. De snelle groei werd op de voet gevolgd. Zeer rijk aan water, kalium, vitamines van de B-groep en provitamine A.

Rijk aan magnesium, calcium, ijzer en vitamine C. Met een pompoen van bijna 9kilo won Gary Miller het wereldkampioenschap pompoenen kweken dat. Dit ras is in staat enorme exemplaren voort te brengen. Vruchtgewichten van 1à 2kg zijn in ons klimaat, samen met voldoende zorg en bemesting, zeker . Je probeert voor het eerst pompoenen te kweken en die van jou . Het zal je maar overkomen. Ameland kende een pompoenkweekwedstrijd.


Wie kweekt de grootste pompoen, een reuzenpompoen ? Theo Kiewiet uit Buren is de . HALLOWEEN - TUIN -POMPOEN KWEKEN - REUZENPOMPOEN KWEKEN Wil je voor Halloween je buren eens goed doen schrikken met een reuze . Een boer in Nieuw-Zeeland heeft in zes maanden tijd een reuzenpompoen gekweekt. De man heeft de gigantische vrucht getransformeerd tot een bootje. Tuinman Peter de Leeuw opperde het idee van het planten van de reuzenpompoen. We hebben kunnen zien hoe in vijf maanden tijd een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts