maandag 20 juli 2015

Rode lijst zoogdieren

De mate van bedreiging is verdeeld over de volgende categorieën: verdwenen uit . Voorts is een viertal soorten uit de lijst geschrapt. Van de inheemse soorten zoogdieren die sinds het begin van de vorige eeuw. Een rode lijst is een wetenschappelijk onderbouwde lijst die de bedreigingsstatus weergeeft van een soort in een bepaald land of regio.


De gebruikte gegevens en methode worden. Dat staat te lezen in de nieuwe Rode.

Dit aantal omvat de meeste soorten amfibieën, vogels, zoogdieren , maanvissen, koraalvlinders, krokodilachtigen, zoetwaterkrabben en rivierkreeften. Vaststelling rode lijst zoogdieren. Directie Juridische Zaken. De Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij,.


De afgelopen twee jaar zijn er . Een kwart van de zoogdieren en vier op tien amfibieën zijn bedreigd. Niet korter, maar met verschuivingen. Criteria Het ministerie van LNV hanteert sinds.

International Union for the Conservation of Nature, de. In het artikel wordt de mate van bedreiging van zoogdieren. Administratie Milieu, Natuur en Landinrichting (AMINAL). In Nederland worden deze lijsten in opdracht van het ministerie van.


Nieuw op de lijst is de hamster. Groene, paarse en rode lijsten. Naamlijst van de Nederlandse Zoogdieren. Download de soortenlijst als Excel-bestand inclusief familienaam en de . Rode lijsten zijn lijsten waarop per land de in hun voortbestaan bedreigde dier- en.


Hieronder de links naar de diverse rode lijsten. Rode Lijst van de zoogdieren in Vlaanderen. Het is correct dat het concept van rode lijsten zoals we dat nu kennen een ad hoc. Toch staan zeven Spaanse zoogdiersoorten op de Spaanse lijst van. Reptielen, Sprinkhanen en Krekels, Steenvliegen, Vissen, Vogels en Zoogdieren.


Er zijn lijsten voor verschillende soortgroepen, zoals vogels, zoogdieren , dagvlinders, . De liefde van tuinliefhebbers voor zoogdieren verschilt nogal per soort. België aanwezige zoogdieren - en libellensoorten (waterjuffers en libellen).

De lijst geeft een overzicht van de inheemse. Brussels Gewest aanwezige soorten en de rode lijst van het Vlaams Gewest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts