donderdag 30 juli 2015

Soorten gesteenten

Geologisch gezien is een gesteente een vast materiaal onder het oppervlak van de Aarde. Gesteenten bestaan uit fragmenten (klasten) of . Naam, Vorming, Textuur, Chemie. Een gesteente is opgebouwd uit fragmenten, die klasten worden genoem of uit mineralen.


De aardkorst is opgebouwd uit talloze soorten gesteenten.

Welke soorten gesteente zijn er? Op aarde zijn vele soorten gesteenten te vinden, echter zijn alle soorten gesteenten te verdelen in drie groepen. Dit zijn de stollingsgesteenten, . Elk gesteente heeft een andere samenstelling mineralen.


Petrologie is de leer van de . Zulke gesteenten worden stollingsgesteenten genoem en we kunnen hun ontstaan tot. Gelukkig vormen de laatste soorten , die zelfs onder het microscoop .

Organische stoffen zijn ontstaan uit levende organismen. Stollingsgesteenten, sedimentgesteenten, metamorfgesteenten. In deze workshop wordt uitgelegd welke soorten gesteente er zijn, ga je zelf aan de slag met een set stenen en krijg je een presentatie te zien.


De mineralen reageren : vormen nieuwe mineralen of veranderen van kristalstructuur. Soorten metamorfose : - begravingsmetamorfose. Sommige gesteenten bestaan uit soort mineraal, anderen uit meerdere soorten.


De aarde: welke soorten gesteenten er zijn, welke soorten verwering er zijn, wat de gesteentekringloop. Voor de herkenning is dat makkelijk, want er zijn namelijk ontzettend veel soorten gesteente. Zwerfstenen vormen daarvan een fraaie afspiegeling.


De verschillende soorten materialen waaruit de aardkorst is samengesteld. Naargelang het ontstaan van de gesteenten kan je ze indelen op volgende manier . Verschillende soorten gesteenten. De Maas is ruim 9kilometer lang en komt door gebieden met verschillende soorten gesteenten uit meerdere geologische . Sommige klastische gesteenten bestaan uit zeer uiteenlopende klasten: stukken van verschillende soorten gesteenten of mineralen, fragmenten van schelpen, . Kunnen we huizen verwarmen met gesteente ?

Lees ook waaruit gesteente bestaat, welke soorten er zijn en hoe het verandert. Hoe ontstaan gesteenten, wat zegt ons dat over de aarde en hoe kunnen we de verschillende soorten gesteenten onderscheiden? Overhoor jezelf in het Engels, Frans, Duits, Spaans of in . Men onderscheidt drie verschillende soorten gesteente : magmatische gesteenten, sedimentgesteenten en metamorf gesteenten. Zoals beloofd laat ik jullie enkele stenen en mineralen zien. Door de wrijving en de hoge druk die dit veroorzaakte, werd het gesteente.


Graniet is één van de meest voorkomende gesteenten op aarde en is dus ook in de Alpen te vinden. Het is een stollingsgesteente dat bestaat .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts