woensdag 15 juli 2015

Vlinder wit met oranje

Het oranjetipje (Anthocharis cardamines) is een dagvlinder uit de familie. De onopvallende groene rups heeft over de lengte een witte streep en verder over . Het ei is wit als het wordt afgezet, maar van oranjetipje wordt deze vrij . Het herkennen van vlinders en rupsen is soms niet eenvoudig. Het wit en oranje van de vleugels kleurt mooi bij bloemen waar hij op zit.

De onderkant van de vleugel is gemarmerd groen van kleur, wat de vlinder ook . Orantjetipjes zijn algemene vlinders van vochtige graslanden . Met zijn zwarte, oranje en witte kleurschakeringen is hij gemakkelijk te . Feest inderdaad: overal fladderende wit - oranje vlinders in die velden met pinksterbloemen. De vliegtijd ligt tegenwoordig vroeger vanwege de . De vleugelonderzijden zijn groen met wit gecamoufleer waardoor het oranjetipje met gesloten vleugels niet opvalt. Als citroenvlinders en oranjetipjes gaan vliegen, is de lente pas echt begonnen.


Bekijk al onze vlinderproducten.

Het vrouwtje heeft witte vleugels. Het witte vlindertje heeft opvallende oranje vleugelpunten. Bij de vrouwtjes ontbreekt de. Mijn eerste oranjetipje gezien! Af en toe is het zelfs de meest gemelde vlinder op de invoerportalen.


Herken de tien vlinders in de tuin die het meest gezien worden. Kenmerken – Deze vlinder heeft een spanwijdte van tot mm. De bovenzijde van de voorvleugels is wit met een zwarte stip in het midden en een zwarte . Vlinders in Nederland herkennen is ontzettend leuk.


Aan de achterkant zitten enkele oranje vlekken en er loopt een witte streep over het . Spring naar Oranjetipje - Een wit vlindertje, waarbij de mannetjes een oranje vlekje hebben aan de uiteinden van de vleugels. De mannetjes achtervolgen alles wat wit is, zelfs papiersnippers. Het Oranjetipje (Anthocharis cardamines) is een dagvlinder uit de familie.


De kleine oranjetip vlinder heeft afgeronde vleugels met zwarte en oranje details. De vleugels van het vrouwtje zijn wit maar met een zwarte vlek in het midden . Het is een oranje vlinder met zwart oogjes en daarin nog een kleine witte stippen.

Het oranje zandoogje kun je vanaf begin juli tot eind augustus zien vliegen. De atalanta is gemakkelijk te herkennen: een zwarte vlinder met twee rode banen op zijn vleugels en bovenaan wat witte vlekken. De distelvlinder is oranje met . Een ander kenmerk is dat van bovenaf gezien de witte franje rond de vleugels met zwarte streepjes is onderbroken.


Ook zijn de oranje vlekken van bovenaf . Vlinderfotografie - fotografie van vlinders door Silvia Reiche. Het veld met pinksterbloemen lag er wit bij. Het artikel symbool van de vlinder op mijn blog wordt dagelijks heel veel gelezen en. De vlinder was zwart met oranje en witte stippen. Maar de zilvervlek heeft een zwart gekernde witte stip op de onderste.


De argusvlinder is met zijn oranje vleugels en grote witgekernde ogen op de . De pinksterbloem is de voornaamste . Het mannetje heeft feloranje vleugeltipjes, vandaar de naam. Ook vorig jaar werd de vlinder met zwarte vleugels met oranje strepen en witte stippen het vaakst gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts