dinsdag 21 juli 2015

Vrouwelijke farao's

Hatsjepsoet de troon van Egypte. Ze brak met alle conventies door als farao te regeren, in de gedaante van een man. Ze omvat de Egyptische koningen van de Voor-dynastieke Periode tot . Veel mensen hebben het romantische beeld van Cleopatra als vrouwelijke farao.


De vrouw die minnares van Julius Caesar werd uit strategische overwegingen.

Het bleek echter om een vrouw van bijzonder hoge status te gaan en mogelijk de eerste vrouwelijke farao van Egypte: Merneith. De eerste vrouwelijke farao. De Eerste onder de Edele . Hatshepsut was met een regeerperiode van bijna jaar de langst regerende vrouwelijke farao in het Oude Egypte en wordt ook gezien als één van de meest. Pas in de moderne tijd komt er weer aandacht voor deze krachtige selfmade vrouwelijke farao. Tawosret was de vierde vrouwelijke farao in de historie van het oude Egypte en de laatste farao van de 19de dynastie volgens de Koningslijst.


Haar mummie is nog spoorloos.

Nefertari bij een kolos van Ramses II, Loeksor tempel, Loeksor. Zij werd farao doordat haar man dood ging. Het volk vond het een schande dat er een vrouwelijke farao aan de macht . Een vrouwelijke farao Edit.


Nadat ze jaar op de troon had . De blokken geven inzichten over de vroege . De beroemdste vrouwelijke . Men claimt dat Nitokris de vrouw van farao Merenre II de laatste farao was van de 6de dynastie. Ze claimen ook dat ze de eerste vrouwelijke farao ooit was. In de mooie Egyptische kostuums van carnavalskleding. Het British Museum in Londen heeft een prachtige afdeling met Egyptische . De tempel heeft opvallend veel hiërogliefen over het Land van Poent, een van . Ze bouwde een reusachtige tempel voor zichzelf. Zoonlief verwijderde echter alle . Dynastie van het Nieuwe Rijk in de.


Deze vrouwelijke farao heeft veel reizen gemaakt naar verre landen.

Ze had veel invloed op haar echtgenoot, farao Amenhotep III. Zij heeft naar schatting ongeveer jaar geregeer langer .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts