vrijdag 31 juli 2015

Bieslook plant verzorgen

Bieslook ( Allium schoenoprasum) behoort tot de familie van de ui, is een. De plant draagt witte bloemen en heeft platte bladeren. Van maart tot november kun je bieslook heel gemakkelijk zelf kweken. Planttype : Kruiden, vaste plant.


Standplaats: zon, schaduw.

Maar ook in potten doet de bieslook het prima, op voorwaarde dat de plant veel licht en . De bieslook kun je vanaf mei in de volle grond van je moestuin zaaien. Het verzorgen van de jonge bieslookplanten is eenvoudig, evenals het oogsten van de . Bieslook kan in de volle grond staan, het is een leuke plant voor langs een. De verzorging is eenvoudig en ook binnen is de plant in een potje goed te houden.


In deze reeks artikelen uit de gemakkelijke moestuin lees je alles de teelt van van dit veelzijdige kruid Bieslook : kopen, planten , verzorging , oogsten en bewaren . Ik heb van de week een plantje bieslook gehaald bij de supermarkt.

Wij knippen bieslook na de bloei af bij de grond en dan loopt de plant. Dit maakt deze bloem dan ook . Meer weten over het onderhouden en verzorgen van je moestuin? Intratuin geeft je handige tips en.


Spring naar Verzorgen - Verzorgen. De bloemloze stelen van de bieslook zijn allemaal geschikt voor de oogst. Wil je veel oogsten, knip dan de bloemen eruit. In de winter sterft de plant maar hij . Ik heb een bieslook -, peterselie- en basilicumplantje gekocht, staan in.


Maar die mooie planten die mensen in de tuin hebben of in potjes op . Hieronder lees je alles over bieslook verzorgen , bieslook kweken en. Vanwege de bloemen worden de planten graag langs randen van . Bieslook zaadjes houden van een koude periode voordat het gaat kiemen. Je moet hem dagelijks water geven en dat doe je het beste van onderaf.


Bieslook is een van de makkelijkste kruiden om binnen te laten. Bieslook gedijt zowel op een zonnige plaats als in de schaduw.

Geef af en toe wat extra mest om de . Knip dan de helft van de basilicumstengels uit de plant en zet ze in een glas water. Wacht tot ze wortels krijgen en plant deze stekken dan uit in een ruime pot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts