maandag 23 april 2018

Hoe noem je dieren die eieren leggen

Dieren die eieren leggen zijn vissen, amfibieën, insecten, reptielen, vogels en monotreme zoogdieren. Zo vormt bijvoorbeeld kikkerdril de eieren van kikkers. Oviparie is het verschijnsel dat dieren zich voortplanten door middel van het leggen van eieren. Anders dan bij vivipare (levendbarende) dieren ontwikkelt het.


Vogels leggen eieren, dat weet iedereen. Maar er zijn nog meer dieren die eieren leggen : vissen, reptielen, insecten én dinosauriërs!

Het vogeldier is het bekendste eierleggende zoogdier. Samen met vier soorten mierenegels is dit het enige zoogdier dat eieren legt. Want er zijn nog veel meer dieren die eieren leggen of legden. Een prachtig en ook heel bijzonder voorbeeld is hieronder te zien.


Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina. Dit is een van de vreemdste groepen dieren die er bestaan : zoogdieren die eieren kunnen leggen. Niet alleen de vogels leggen. Maar wist je al dat er ook zoogdieren zijn die eieren leggen ?

Er zijn twee diersoorten die we tot de zoogdieren rekenen, die wel eieren leggen. Struisvogels leggen de grootste eieren ter wereld! Heb jij weleens gezien hoe jonge struisvogeltjes.


Speelsituaties: dieren leggen eitjes, eitjes begraven, diertjes worden geboren,. Welke dieren komen er nog uit een ei , hoe zien die eieren eruit? De leerlingen ontdekken hoe een kip in een ei groeit. Noem zoveel mogelijk gerechten met eieren.


De inwendige bevruchting komt voor bij alle levendbarende diersoorten en dieren die eieren leggen met een beschermende laag om het . Het heeft de kenmerken van andere dieren : de snavel van een een het lijf van een mol en de staart van een bever. Hoe ziet een vogelbekdier er uit? Een van de grote voordelen van levendbarend zijn is dat deze dieren ook . De koekoek, het dier dat zijn jongen in een ander nest legt.


Hoe legt koekoek ei in het nest van een andere vogel? Dieren zijn ten eerste te verdelen in twee groepen: ongewervelde en gewervelde die. Vissen leggen eieren waaruit jongen voortkomen. Maar, weten we ook hoe een kip deze eieren legt?


De vrouwtjes leggen de eieren , en de mannetjes bevruchten die eieren door er hun. Veel viseitjes en -larven worden namelijk opgegeten door allerlei dieren.

Normaal gesproken leggen zoogdieren geen eieren , maar het vogelbekdier doet. De bek van het vogelbekdier lijkt veel op die van een een maar hoe eet dit . Alle gewervelde planten zich voor door eieren te leggen of hun jong(eren) zelf te baren. Nu is er één hen bij die iedere dag een ei legt met een zachte schaal.


Reptielen zijn gewervelde dieren – net als zoogdieren en vogels hebben ze een. De meeste reptielen leggen eieren waaruit hun jongen komen, maar . Over dieren uit een ei groepen Een ei hoort erbij Veel dieren leggen eieren : vogels en vissen. Die eitjes noem je kaviaar.


Kippen zijn gezelschapsdieren , ze leven het liefst in groepen met een duidelijke. Legkippen worden speciaal gefokt om zo veel mogelijk eieren te leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts