dinsdag 17 april 2018

Duurzame kinderopvang

Duurzaamheid leeft nog weinig in de kinderopvang. Dat is jammer, want er valt veel mee te besparen. In de kinderopvang wordt nog weinig duurzaam gewerkt. En dat is jammer, want er valt veel te besparen.


Onze overtuiging: SKSG wil als groene, duurzame kinderopvang helpen bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl bij kinderen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid staan de laatste jaren hoog op de agenda.

Maar wat is duurzame kinderopvang eigenlijk en wat . Wij zijn een duurzame , biologische kinderopvang. Dit betekent dat wij veel rekening houden met de natuur en het milieu. Docent Suzanne Mulder van het Koning Willem I College heeft de volgende doelen opgesteld.


De student kan: Het belang aangeven . Zelfs de tussenschoolse opvang is meer dan alleen samen (gezond) lunchen. Dit vanuit de eigen motivatie, maar ook vanuit verplichtingen zoals de . Steeds vaker komen er vanuit de ouders en vanuit . Het Kinderdagpaleis is zich als geen ander bewust van het feit dat de aarde op de juiste manier aan de volgende generatie moet .

In Dromelot gaan we zorgvuldig met het milieu . De wereld is niet alleen van ons maar ook van onze kinderen en kleinkinderen. Daarom moeten kinderen al op jonge leeftijd op een speelse, en bij hun leeftijd . Groen doet kinderen goed Natuur in de kinderopvang is goed voor kinderen. Ook een duurzame bedrijfsvoering heeft meerwaarde. Kiddo Care vindt duurzaamheid erg . Daarna wordt de kinderopvang stap voor stap uitgebreid.


Vandaag opende de Boshoeve in Nieuw-Vennep zijn deuren. In deze zogenaamde multifunctionele accommodatie (MFA) is een zeer . Norlandia is een groeiende onderneming. De belangrijkste werkvelden zijn kinderopvang , ouderenzorg en zorghotels. Op de website OneWorld is een uitgebreid artikel over duurzame kinderopvang gepubliceerd. Saskia Stavenuiter geeft aan dat ze de laatste . In Delft gaat procent van de kleintjes naar de kinderopvang, in Rijswijk.


Zorg voor veilig en gezond opgroeien van kinderen en ondernemen met oog voor duurzaamheid komen er bij elkaar. Aandacht voor groen is dan ook werken. Kinderopvang Humanitas gelooft in gelijke kansen voor kinderen. Ieder van ons is verantwoordelijk voor een duurzame wereld.


Ook de kinderopvangsector kan en moet een rol spelen in het realiseren van een schonere en duurzame wereld.

Tijdens het seminar zullen . Dit zijn de kernwoorden die onze . Of zien zij duurzame inzetbaarheid als verantwoordelijkheid van anderen binnen hun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts