vrijdag 13 april 2018

Eten lieveheersbeestjes

Zowel de larven als de volwassen lieveheersbeestjes moeten zich voeden. Het voedsel van lieveheersbeestjes is meer divers dan we denken. Anderen eten planten (klavers) of bladschimmels.


Omdat bladluizen de planten . Hoe ziet dit beestje eruit?

Als ze zijn aangesterkt zoeken ze een geschikt gebied om zich voort te planten. Lieveheersbeestjes (Coccinellidae) zijn een groep van kevers (Coleoptera). Slechts een klein deel van deze familie eet planten of schimmels, het overgrote deel eet insecten en mijten. Verruit de meeste soorten lieveheersbeestjes eten.


Maar hoe lok je lieveheersbeestjes naar je tuin? Ook dat zijn beestjes die bladluis eten en verder niet schadelijk zijn. Rasverteller Boswachter Hans laat kinderen in de leeftijd van tot jaar de natuur beleven en ze er.

Ze gaan paren en daarna leggen de vrouwtjes eitjes. De larve van een lieveheersbeestje eet het zelfde als het volwassen lieveheersbeestje. Uit die poppen komen dan de volwassen lieveheersbeestjes tevoorschijn. De meeste lieveheersbeestjes eten bladluizen, . Bladluizen leven in groepen. Er zijn er die schildluizen lusten, en sommige verkiezen schimmels.


Er komen zelfs planteneters voor. Een van de meest bekende insecten is het lieveheersbeestje. Door het eten van bladluizen en talloze andere kleine schadelijke insecten zijn . Larven heb je in kleine en grote maten en ze lijken helemaal niet op een lieveheersbeestje. Creëer daarna met de bieslook bij elk lieveheersbeestje sprieten. Met een zwarte eetbare kleurstift kun je zwarte stipjes maken op de . De larven van lieveheersbeestjes eten in de dagen nadat ze uitgezet zijn enkele honderden bladluizen.


Na 2-weken verpoppen de larven waarna enkele. Inheemse soorten lieveheersbeestjes eten een specifieke soort bladluis, die het exotische veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje liever laat .

De kleine, vrolijk gekleurde lieveheersbeestjes treft men vaak in groten getale aan op groene planten, waar ze zich een weg eten door hele . De bekendste soort is het zevenstippelige lieveheersbeestje. Hoofdstuk Wat eten lieveheersbeestjes ? Zowel de kevers als de larven eten meeldauw schimmel op allerlei planten en bomen. Als de prooi niet te groot is, eten ze die volledig op, . Wanneer er voldoende te eten is voor het lieveheersbeestje zal zij gemiddeld tot eitjes per dag leggen, tussen de bladluishaarden, die na gemiddeld tot .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts